Antun Ivanković

Iz udruge dr. Ante Starčević demantiraju čelnika vukovarskog SDP-a.

antun
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
29.09.2014.
u 11:21

Predsjednik Udruge dr. Ante Starčević iz Vukovara pokrenuo je inicijativu da pješački most u Vukovaru ponese ime francuskog dragovoljca ubijenoga na Ovčari

Nije točna tvrdnja predsjednika vukovarskog SDP-a Gorana Bošnjaka da je Lyliane Fournier, majka pokojnog francuskog dragovoljca, od bivšeg gradonačelnika Vukovara posthumno za svog sina primila Vukovarsko svijetlo slobode, tvrdi Antun Ivanković, predsjednik Udruge dr. Ante Starčević iz Vukovara.

Kaže i kako je istina da je bivši gradonačelnik  Vukovara 19. studenog 2011. primio majku poginulog francuskog branitelja Lyliane Fournier, u čijoj su pratnji bili njezin drugi sin Paul, književnica Nevenka Nekić, prof. Ive Livljanić, Antun Ivanković, te je tom prigodom bivši gradonačelnik darivao majci hrvatsku zastavu, slavonski šal i suvenir vukovarsku golubicu. I iz vukovarske gradske uprave navode da Lyliane Fournier tada nije primila najviše priznanje grada, Vukovarsko svjetlo slobode, nego da su joj uručeni državna zastava i replike vukovarske golubice i vukovarskog vodotornja.

Ivanković navodi i da je na prijedlog udruge koju predstavlja predsjednik RH Ivo Josipović posthumno Jean-Michel Nicoliera odlikovao Redom Nikole Šubića Zrinskog za iznimnu hrabrost i junaštvo tijekom obrane Vukovara. Obitelji francuskog dragovoljca 2011. godine župan Božo Galić uručio je Počast Vukovarsko-srijemske županije za ljubav, odanost i hrabrost u Domovinskom ratu.

>> Predlagali smo da se pješački most nazove Most hrvatskih branitelja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije