Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u osiguravateljskoj tvrtki

Iz uprave CO-a leti Hrvoje Vojković, ali i Uskokov svjedok Mihanović

'25.01.2009., Zagreb, Hrvatska - Hsls Zrinjevac 17, predsjednistvo Hsls-a odlucuje o izbacivanju Hrvoja Vojkovica.Hrvoje Vojkovic i Darinko Kosor.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
01.02.2010.
u 19:46

Vojković je Darinka Kosora optužio da protiv njega vodi privatni rat, Kosor je za srijedu najavio Vojkovićevo izbacivanje. Iz Vojkovićeva priopćenja nije jasno napušta li on dragovoljno stranku.

Predsjednik uprave Croatia osiguranja Hrvoje Vojković i član uprave Damir Mihanović bit će smijenjeni u idućih desetak dana. Da ga ne želi na mjestu šefa te tvrtke, premijerka Jadranka Kosor Vojkoviću je rekla na sastanku vrha HSLS-a i HDZ-a u Vladi, dok Mihanović, doznajemo, o smjeni još nije obaviješten.

- Hrvoje Vojković tražio je da se i mene makne. Njegovo je mišljenje da moramo otići zajedno, jer sam ja integralni dio uprave - poručio je Mihanović. Kako se može čuti, smjene neće moći ići istovremeno zbog zakonske procedure: uvijek u upravi osiguravajućeg društva moraju sjediti dva člana.

Tko će zasjesti u Vojkovićev ured, nije poznato.

Strah od konkurencije
Ako to društvo ostane u okrilju HSLS-a, na čelo bi trebao doći misteriozni član HSLS-a koji nije ni na kakvim funkcijama i koji u CO-u radi 20 godina. O kome je riječ, zasad je nemoguće doznati. Međutim, postoji i scenarij po kojemu HSLS ostaje bez utjecaja u CO-u.

Danas se, nakon napisa u Večernjem listu, priopćenjem oglasio i Hrvoje Vojković, koji za medijske napise u kojima se spominje proziva svog stranačkog šefa Darinka Kosora.

>>Pročitajte Vojkovićevo priopćenje u cijelosti: Hrvoje Vojković: Darinko Kosor želi kontrolirati Croatia osiguranje

>>Croatia osiguranje duguje odštetu za Vojkovićevu koćaricu

Navodi i tri razloga navodnoga Kosorova privatnoga rata: osobnu nesnošljivost, nastojanje da na čelo CO-a postavi osobu preko koje će kontrolirati tvrtku te strah od političke konkurencije. Šef uprave CO-a ide i korak dalje pa navodi da je Darinko Kosor od dolaska na čelo HSLS-a posvećen samo jednom cilju: destabilizaciji vladajuće koalicije i rušenju ugleda stranke.

"Kako bih otklonio daljnju štetu koja nastaje kako za CO, druge osobe, unutarnji politički život HSLS-a, tako i za mene osobno, izjavljujem da više ne želim sudjelovati u političkom projektu Darinka Kosora. To je projekt koji ima razorno djelovanje na unutarnju stvarnost HSLS-a kao i na njegovu vjerodostojnost na političkoj sceni", piše Hrvoje Vojković. Također je istaknuo da je pokrenuo postupke pred nadležnim tijelima kako bi spriječio "nemoralno i protupravno postupanje kolege D. Kosora u privatnom ratu koji vodi protiv njega". IZ HSLS-a je stiglo priopćenje o "određenim mjerama protiv članova stranaka koji djeluju mimo stranačkog statuta".

"Identična situacija se, nažalost, događa i u HSLS-u, a o ovakvu razvoju događaja u srijedu će svoje konačne odluke donijeti Središnje vijeće HSLS-a", kaže se u priopćenju stranke koje potpisuje Darinko Kosor.

Idila u stranci
O poslovanju CO-a HSLS se ne želi očitovati, osim na koordinaciji političkih stranaka vladajuće koalicije. Tijekom dana pojavila se glasina da će zastupnici i dužnosnici HSLS-a izaći iz stranke i kao nezavisni podržavati Vladu, ali to su demantirali i D. Kosor i potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič.

– Na prošloj sam sjednici inzistirala da uđe u zapisnik da prihvaćam sve odluke stranke. Nisam otišla da bih ostala – poručila je Adlešič.

Komentara 30

VN
van ness
20:58 01.02.2010.

Dobro je Vojkovicu ako samo izadjes, ali bojim se za tebe da kamo ne udjes...

GO
gori
21:29 01.02.2010.

losa stvar za vojkovica je sta je nedavno dobio neku menadersku nagradu, a svi menaderi koji su dobili neku nagradu su zavrsili u zatvoru. zakljucak: uspjesan menader u LN (lijepa nasa) je kriminalac. fala ti boze sto sam prosjecan, ako i to.

OB
-obrisani-
21:03 01.02.2010.

Kmetovi imaju državu ! ! !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije