Rezolucija Zemlja

Iz Uvale Šore izvukli fotelju, jastuke, dijelove kupaonice, boce...

Split: Ekološka akcija Rezolucije Z na Spinutu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
19.02.2022.
u 16:41

U Splitu se okupilo 16 volontera u sklopu akcije Rezolucije Zemlja, najveće ekološke akcije u Hrvatskoj koju je pokrenuo Večernji list

"Ali Smeće i 40 vrića" – tako je splitski ogranak građanske inicijative Čisteći medvjedići nazvao današnju akciju čišćenja u Uvali Šore. Tamo se, naime, jutros skupilo 16 volontera i to u sklopu akcije Rezolucije Zemlja, najveće ekološke akcije u Hrvatskoj koju je pokrenuo Večernji list.

19.02.2022., Split - Ekoloska akcija Rezolucije Z na splitskom Spinutu pored Sore u izvedbi Cistecih medvjedica. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

– Nije to bio nastavak bajke "Ali Baba i 40 razbojnika", no učinilo nam se prigodno tako je nazvati. Skupili smo, naime, čak 40 vreća smeća, ali i fotelju, jastuke, sadržaj za kupaonicu i dnevni boravak, obuću, odjeću, staklene boce pa čak i zlatni pokal – rekla nam je Ivana Leskur, voditeljica splitskog područja odreda Čisteći Medvjedići Dalmacija. Nakon akcije vrijednih volontera Čistoća Split je odvezla skupljen otpad, a voditeljica je pozvala i ostale građane da se uključe u buduće akcije - jer se čistiti i dalje mora. 

– Neki volonteri su već ranije čistili s nama, neki su novi sudionici došli jer su čuli poziv na lokalnim radio stanicama i na društvenim mrežama. Svi nam se mogu javiti u našu grupu za dogovore “Čisteći medvjedići Dalmacija”, a nova akcije spremaju i naši kontinentalci – rekla je Leskur.

Komentara 5

DU
Deleted user
18:00 19.02.2022.

Svaka im čast na čišćenju,ali ime Čisteći medvjedići Dalmacija bezvezno je.

KG
KG002
15:19 23.02.2022.

Zarađivali bi na turizmu i lijepom plavom moru, a ovo bacaju u njega. Ovdje se vidi kako smo kulturan narod, kad je lakše bacit u šumu i more, nego u prvi kontejner. Primitivci.

Avatar VLbriše
VLbriše
19:17 19.02.2022.

Lice i naličje jednog naroda . Nekultura pur.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije