Crveno-crno

Izbjegnuti izbori, HDZ nakon 14 godina “izgubio” Vukovar

vukovar
VL FOTO
07.03.2011.
u 16:17

Možemo početi raditi jer mnogo je posla pred nama, kazao je gradonačelnik Ž. Sabo. Grad će sada sigurno procvjetati, komentirala je oporba novu vlast

Vukovarskim Gradskim vijećem od jučer vlada crveno-crna koalcijia, SDP – HNS i HSP dr. Ante Starčević.

Češće sjednice

Dužnost predsjednika vijeća obnašat će Tomislav Džanak (HSP dr. Ante Starčević), dok su dva potpredsjednika Goran Bošnjak i Mile Ivković (SDP). Vijećnici HDZ-a i SDSS-a odlučili su, pak, ne sudjelovati u radu bilo kojega radnog tijela vijeća. Gradonačelnik Željko Sabo istaknuo je da SDP i HSP dr. Ante Starčević nisu ni u kakvoj koaliciji, ali da je SDP želio spriječiti ponavljanje izbora.

– Najbitnije je da je vijeće osnovano i da možemo dalje normalno raditi. Mnogo je posla pred nama poput donošenja proračuna, ali i promjena Statuta i Poslovnika grada, gdje je meni kao gradonačelniku uskraćena mogućnost da obnašam i dužnost Skupštine gradskih tvrtki – rekao je Sabo.

Novoizabrani predsjednik vijeća Tomislav Džanak najavio je češće sjednice, ali i, ako to Poslovnik dopusti, uvođenje mogućnosti kažnjavanja vijećnika. Istaknuo je i da HSP dr. Ante Starčević nije u koaliciji sa SDP-om nego da je riječ o suradnji za dobrobit grada. Pozvao je i sve stranke da rade u korist Vukovara i njegovih građana i bez uvjetovanja iz Zagreba. Čelnik vukovarskog HDZ-a Damir Barna ironično je komentirao da će s novom koalicijom Vukovar “procvjetati”.

– Ovo je jedan velik neuspjeh SDP-a koji kao najjača politička opcija u vijeću nije mogao izabrati svoga predsjednika vijeća. Situacija u kojoj najslabija stranka vijeća dobiva mjesto predsjednika govori o određenoj političkoj trgovini – rekao je Barna.

“Pokazali pravo lice”

Iz SDSS-a su čestitali SDP-u i HSP. dr. Ante Starčević na uspostavljanju koalicije koja je “omogućila da se Srbi izbace iz vlasti”.

– SDP je sada pokazao svoje pravo lice i izabrao partnera koji u svojim istupima koristi isti govor mržnje, protiv je ulaska u EU za koji rat još nije gotov. SDSS je poslao dopis SDP-u u kojem se nudi mogućnost suradnje, ali odgovor nikada nismo dobili. Sada se vidi koga su izabrali – rekao je predsjednik vukovarskog SDSS-a Dejan Drakulić.    

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
16:41 07.03.2011.

Blago, Građanima Vukovara Oslobodili se HDZ Diktature Sada će krenuti zaista na bolje ali sasvim polako,jer nakon 14 godišnje pljačke i HDZ diktature biti će nemoguće razviti se brzo. Kako nikada nije kasno : želim sve najbolje Voljenom Vukovaru

HT
hdz=Titanik
16:51 07.03.2011.

Bravo Vukovarcani !

VI
vidimškoj
16:31 07.03.2011.

ajde više,krenite naprid sa tim jadnim gradom.Puno sriće Vukovaru i vukovarcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije