Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Izdana upozorenja za dio zemlje, očekuje se grmljavinsko nevrijeme: 'Budite na oprezu'

Pogled iz okolice Trogira na grmljavinsko nevrijeme oko Drvenika Velog
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
04.03.2024.
u 07:11

Žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, izdano je zbog grmljavinskog nevremena za riječku, splitsku i dubrovačku regiju

Vrijeme će danas na Jadranu te u predjelima uz njega biti pretežno oblačno s povremenom kišom, a osobito duž dalmatinske obale i na otocima i obilnijom oborinom te izraženijim pljuskovima praćenim grmljavinom. U istočnim i središnjim predjelima unutrašnjosti bit će uglavnom suho i sa sunčanim razdobljima. Na kopnu će vjetar većinom biti slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku i istočni. Na Jadranu će jako i olujno jugo slabjeti te na sjevernom dijelu i otvorenom moru okrenuti na buru. Najviša dnevna temperatura većinom između 13 i 18 °C, u gorju ponegdje i niža, navodi u vremenskoj prognozi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). 

Zbog nepovoljnog vremena, DHMZ je izdao niz upozorenja za više dijelova zemlje. Žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, izdano je zbog grmljavinskog nevremena za riječku, splitsku i dubrovačku regiju. 

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", ističe DHMZ. 

Foto: DHMZ

Upozorenje zbog vjetra izdano je za riječku, splitsku i dubrovačku regiju, Velebitski kanal, Kvarner i Kvarnerić te Dalmaciju. Žuto upozorenje izdano je i zbog kiše, za kninsku, splitsku i dubrovačku regiju. 

"Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika", stoji u upozorenju. 

VEZANI ČLANCI:

Do daljnjega, kako je naveo HRT, nema stabilizacije vremena. Navodi kako je u višem gorju moguć snijeg, a na Jadranu pijavice. 

"Stabilizacije za sada nema na vidiku. Iako će utorak na Jadranu biti najsunčaniji - lokalno su mogući pljuskovi. Od srijede opet češća kiša, ponegdje i obilnija praćena grmljavinom te jugo većinom u Dalmaciji, a bura podno Velebita. I na kopnu će u utorak kiša biti najrjeđa, pri čemu je najveća vjerojatnost za pljuskove na sjeverozapadu Hrvatske, u unutrašnjosti Dalmacije te na krajnjem istoku. Novo jače naoblačenje s kišom dolazi već u srijedu, a u noći na četvrtak u najvišem gorju može pasti i malo snijega. Zapuhat će umjeren sjeveroistočnjak s kojim će temperatura biti u postupnom padu", prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

GALERIJA Medicinska posada helikoptera održala pokaznu vježbu, stigao Beroš: Ispunjavamo reformske mjere

Pogled iz okolice Trogira na grmljavinsko nevrijeme oko Drvenika Velog
1/39

Komentara 1

MO
montello
09:14 04.03.2024.

bolje ne biti vani na otvorenome

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije