Izloženo 19 fotografija

Izložba 'Klik za bolju Hrvatsku vol. 2' otvorena u Kući Europe

Klik za bolju Hrvatsku, izložba
Foto: Klik za bolju Hrvatsku
1/4
27.01.2017.
u 14:50

U Kući Europe izloženo je 19 pobjedničkih fotografija od njih 30 koliko ih je ušlo u finale

Izložba 'Klik za bolju Hrvatsku vol. 2' koja je kroz fotografije imala za cilj pokazati ono najbolje u Hrvatskoj, otvorena je danas u 12 sati u Kući Europe u Zagrebu. Izložbu i kreativni foto natječaj organizirao je po drugi put, zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula, nakon što je prvi 'Klik' organizirao 2013. godine kada je Hrvatska ušla u Europsku uniju.

– Cilj natječaja bio je da autori svojim fotoaparatima uslikaju motive koji po njima čine našu zemlju boljom, zbog čega bi ih u Hrvatskoj trebalo biti više. Prvi Klik za bolju Hrvatsku organizirao sam 2013. godine, a organizirat ćemo i treći foto natječaj u prvoj polovici 2019., kako bismo usporedili što se sve u Hrvatskoj promijenilo otkad smo ušli u Europsku uniju. Ako je 2013. godine bio cilj da zamrznemo jedno stanje u kojem smo ušli u Europsku uniju sa svojim pozitivnim i negativnim stranama, 2016. smo željeli ponoviti natječaj kako bismo vidjeli mijenja li se, i u kojem smjeru, Hrvatska kroz oči naših natjecatelja – kazao je Picula. 

U Kući Europe izloženo je 19 pobjedničkih fotografija od njih 30 koliko ih je ušlo u finale. Fotografije za finale birali su karikaturist Nik Titanik te zastupnik Picula i njegovi asistenti između više od stotinu prijava, a 19 najboljih zatim je odabrala publika 'lajkanjem' na Facebook profilu zastupnika Picule, gdje su bile objavljene.

Picula je napomenuo da će 2019. na foto natječaju biti i drugih motiva, odnosno onih na kojima kao zemlja trebamo poraditi.

– Na žalost, postoji bodljikava žica uz Dravu, a postavljena je žica i uz Kupu i ne treba bježati od stvarnosti već treba pokazati i dobre i loše događaje, otkad je Hrvatska ušla u Europsku uniju. Usprkos tome, vjerujem da ćemo 2019. godine imati prilike vidjeti da se Hrvatska u tih šest godina u mnogočemu promijenila nabolje – kazao je. 

Pobjednici i pobjednice foto natječaja 'Klik za bolju Hrvatku' u prosincu su za nagradu otputovali u posjet Europskom parlamentu u Strasbourgu, a ova izložba je, kao i 2013. godine, bila drugi dio nagrade. Izložba će u Kući Europe biti postavljena do 10. veljače 2017. godine.

Autori pobjedničkih fotografija: 

1.) Josip Knapić
2.) Ivana Rukavina
3.) Slavica Grgić
4.) Igor Bedek
5.) Matija Šćulac
6.) Domagoj Sever
7.) Anja Slišković
8.) Ivan Bedeniković
9.) Tomislav Safundžić
10.) Gabrijela Lipić
11.)Matija Plašc
12.) Barbara Mihaljević
13.) Nevena Kurteš
14.) Mislav Lugonjić
15.) Joško Markić
16.) Tea Šabić
17.) Marta Ivanović
18.) Miroslav Dilberović
19.) Matija Leskovar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije