VREMENSKA PROGNOZA

Iznadprosječno toplo, ali mogući su pljuskovi: Evo kakvo vrijeme donosi novi tjedan

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/DHMZ
1/5
02.09.2024.
u 07:46

Narančasto upozorenje izdano je zbog toplinskog vala za područje riječke, splitske i dubrovačke regije

Vrijeme će danas biti pretežno sunčano te iznadprosječno toplo. Uz umjeren razvoj oblaka na kopnu su mogući lokalni pljuskovi, osobito u unutrašnjosti Istre te u Gorskom kotaru. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu poslijepodne umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 31 i 36 °C, navodi u vremenskoj prognozi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Narančasto upozorenje izdano je zbog toplinskog vala za područje riječke, splitske i dubrovačke regije. "Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi", stoji u upozorenju. 

Prema trenutnim podacima DHMZ-a, očekuje se kako će upozorenja na toplinske valove biti još u utorak i srijedu. Tada bi, naime, trebala biti na snazi niža, odnosno žuta razina upozorenja. 

"Idući dani u kopnenim krajevima bit će i dalje pretežno sunčani, ali u popodnevnim satima, uz prolazno više oblaka, ponegdje može biti pljuskova, ponajprije u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije, u četvrtak i u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar će većinom izostati, a temperatura zraka neće se znatnije mijenjati. Mnogima priželjkivane promjene u temperaturi nema ni na pretežno sunčanom Jadranu. Dnevni razvoj oblaka i pokoji pljusak mogući su vrlo rijetko. U četvrtak će zapuhati jugo donoseći više oblaka, osobito na sjeverni Jadran, gdje u noći na petak raste vjerojatnost za kišu", prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Upozorenje na toplinske valove
Foto: DHMZ

 

GALERIJA Jeste li ikad posjetili ovaj biser? Jedno je od najpopularnijih točaka turista
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije