Neopravdani izostanci

Zbog izostajanja 13 zastupnika stižu kazne - evo kome će sve rezati saborski paušal

Franjo Lucić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
07.12.2017.
u 10:32

Zastupniku se izostanak opravdava ako je bio bolestan, što mora dokazati liječničkom potvrdom, ako je imao smrtni slučaj u obitelji, ako se morao odazvati sudu, nazočiti društvenim, političkim kulturnim i drugim skupovima na koje je pozvan.

Saborski odbor za izbor i imenovanja popisalo je jutros 13 zastupnika koji su neopravdano izostajali sa sjednica u studenom, te odredilo iznose za koje će im umanjiti saborski paušal. Tako će HDZ-ovom Franji Luciću koji prošlomjesečni rekorder po broju izostanaka (šest puta) sa saborskog paušala, koji iznosi 1.500 kuna, skinuti 900 kuna, utvrdio je Odbor za izbor i imenovanja na svojoj sjednici.

SDP-ovom gradonačelniku Čakovca Stjepanu Kovaču će zbog tri neopradavana izostanka umanjiti paušal za 450 kuna, a HDZ-ov Davor Miličević, nezavisni Tomislav Saucha i SDP-ov Mihael Zmajlović će se kazniti sa po 300 kuna zbog dva dana izostanaka. Po jedanput su neopravdano izostali HDZ-ovi Dražen Barišić, Pero Ćosić, Željko Raguž, Marko Šimić i Petar Škorić, HSS-ova Ana-Marija Petin, GLAS-ova Anka Mrak Taritaš te SDP-ovi Marta Luc-Polac i Mirando Mrsić, pa će im se paušal umanjiti za 150 kuna.

Podsjetimo, zastupniku se izostanak opravdava ako je bio bolestan, što mora dokazati liječničkom potvrdom, ako je imao smrtni slučaj u obitelji, ako se morao odazvati sudu, nazočiti društvenim, političkim kulturnim i drugim skupovima na koje je pozvan.

Pogledajte i galeriju: Reutersove fotografije godine

Franjo Lucić
1/23

Komentara 1

MA
marco75
13:28 08.12.2017.

Članak koji pokazuje svu bijedu hrvatske visoke politike. 300 kuna kazne je samo 2% od primanja od cca 15.000.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije