NOĆAŠNJI NAPAD

Izrael bombardirao pojas Gaze, nema poginulih

pojas Gaze
AFP
02.04.2010.
u 09:48

Kao odgovor na palestinske raketne napade na južni Izrael, vojni zrakoplovi napali su četiri mete u Gazi, što je dosad najjače bombardiranje nakon velikog 22-dnevnog napada krajem 2008. i početkom 2009.

Kao odgovor na čarke prošlog tjedna kod Jhan Younisa, u kojima su poginula dvojica izraelskih vojnika, i nedavne ponovne raketne napade, izraelska vojska bombardirala je palestinsko područje, prethodno o razlogu napada obavijestivši stanovništvo lecima bačenima iz aviona

Kao što je već običaj na Bliskom istoku, u izvješćima dviju sukobljenih strana o noćašnjim napadima malo se koja riječ podudara. U Izraelu tvrde da su napali četiri mete: dva postrojenja za proizvodnju oružja i dva skladišta oružja, a Hamasovo osiguranje kaže da je napadnuto deset ciljeva: jedna tvornica sira, filmski studio u gradnji i otvoreni prostori koje militanti koriste za uvježbavanje.

Jedino u čemu se izvještaji obje strane slažu je da nije bilo poginulih ili teže ozlijeđenih; direktor hitne pomoći u palestinskom ministarstvu zdravstva, dr. Muawiya Hassanein, izjavio je da je samo troje djece lakše ozlijeđeno letećim krhotinama.

Ključne riječi

Komentara 28

OB
-obrisani-
12:04 06.04.2010.

trunchbull, ti ocito nisi intelektualno previse obdaren, pa ne mozes vidjeti nikakvih nijansi ... Ja naime ne mrzim Iranaca, bas obratno, ja cijenim taj ponosni, drevni narod, koji je mnogo doprineo razvoju civilizacije. Ono sto ja ne volim, ono sto ja cak mrzim, to je kamenodobni rezim kamenodobnih mula i ajatola ...

Avatar dovidovic
dovidovic
10:42 02.04.2010.

Nadam se da je Izrael dobro pogodio ciljeve terorističke hamasove infrastrukture. Podržavam Izrael i mislim da se ta demokratska zemlja svim sredstvima treba braniti od islamofašizma.

RE
rezonancija
14:32 03.04.2010.

Kir veliki potpisujem sve...njemacka je izgubila rat ali su nacisti pobijedili osnovavsi FBI u americi,tocnije vrh gestapa...njih oko 700 ...kojaje bila osnova nastanka CIA,NSA,MOSSADA...a sve ostalo se pokusava prodati info-lazima.....ali vise ne radi...dolaskom interneta nacisti su izgubili najmocnije oruzje ...manipulaciju...dostaa nam je amero-cionisickih nacista...vrijeme je za slobodu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije