Benjamin Netanyahu:

'Nanijeli smo težak udarac Iranu i Siriji, napadat ćemo i dalje!'

benjamin netanyahu
Foto: Reuters/PIXSELL
11.02.2018.
u 13:10

Nastavit ćemo napadati sve one koji pokušavaju napasti nas, kaže Netanyahu.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je u nedjelju da je izraelsko zrakoplovstvo, koje je izvelo u subotu niz napada na Siriju, nanijelo "težak udarac" Iranu i snagama sirijskog režima.

"Nanijeli smo u subotu težak udarac iranskim i sirijskim snagama", kazao je Netanyahu. "Nastavit ćemo napadati sve one koji pokušavaju napasti nas", upozorio je on u priopćenju koje je izdao njegov ured.

"To je naša politika i ostat će naša politika", dodao je premijer.

Po verziji izraelske vojske, dron kojim su iz daljine upravljali iranski stručnjaci s bazom u Siriji prodro je u subotu u izraelski zračni prostor gdje je srušen. Kao odmazdu, izraelska vojska je napala "iransku" bazu u Siriji odakle je poletio dron.

Jedna od izraelskih letjelica koje su sudjelovale u toj operaciji pogođena je raketom ispaljenom iz Sirije i srušila se na izraelskom tlu. Izraelska avijacija tada je uzvratila pokrenuvši napade na desetak sirijskih i iranskih ciljeva.

benjamin netanyahu
1/7
Ključne riječi

Komentara 49

PL
@ploto@
16:12 11.02.2018.

Dobili i jedni i drugi po njuški.Jedan je avion srušen,a još nekoliko oštećeno.Ono što je zaprepastilo IDF je da su ih gađali starim ruskim protuzračnim raketamaSA-125 , koje su drastično unaprijeđene i rade na razini koja nije uobičajena za tajj model.Uz to im je protuzračna radarski uvezana sa Rusima pa su mogli djelovati u realnom vremenu.Sa druge strane,Izraelci su digli dosta zrakoplova i napravili su štetu drugoj strani.No kako stvari stoje, nakon silnih godina,prošlo je vrijeme turističkih letova sa vojnim djelovanjem po Siriji.

Avatar Zgubider.
Zgubider.
14:48 11.02.2018.

„Ugroženi“ Židovi već 71 godinu kradu zemlju Arapima i američkim oružjem ubijaju Palestince ko glinene golubove. Ko ne vjeruje nek upuca u Google „Izrael 1947“, sve će mu biti jasno. Šteta da Arapi nisu baš pametni pa se tuku među sobom, umjesto da se skupe, ima ih 110 miljuna, pa bi to sve drugačije izgledalo…

DU
Deleted user
14:57 11.02.2018.

Znači možemo početi graditi skloništa i spremati hranu, jer će im Rusi odgovoriti i onda će početi treći svjetski rat. Sve zahvaljujući zapadu koji pokušava napraviti svoje kolonije tako da samo oni bolje žive, dok drugi moraju živjeti kako Trump kaže u rupi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije