sastanak u vukovaru

J. Kosor tražila i dobila podršku vukovarskih branitelja

kosor bosanac
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/11
16.03.2011.
u 15:11

Premijerka je otvorila obnovljeni Dom učenika u Vukovaru odakle je poručila da nam svima zajedno treba da budemo složniji, čvršći i u zajedništvu kako bismo premostili sve probleme i došli do cilja

VUKOVAR – S velikim zadovoljstvom mogu reći da je Vlada RH dobila punu podršku Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara za naša tri strateška i najvažnija projekta. Tu mislim na završetak pregovora o pristupanju EU, program gospodarskog oporavka i daljnju bespoštednu borbu protiv korupcije – rekla je premijerka Jadranka Kosor poslije sastanka s vukovarskim braniteljskim udrugama, na kojemu je sudjelovala i ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac.

Ravnateljica je ponovila kako za svoju optužnicu zna od ranije te da za svaki slučaj neće nikuda putovati.

– Za svaki slučaj nikamo neću putovati – kazala je dr. Bosanac.

Na sastanku se razgovaralo i o "trenutku u kojem živimo“, slučaju Veljko Marić, Vesna Bosanac… Istakla je da Vlada čini sve da se više ništa slično ne dogodi te da je završena analiza vodećih hrvatskih pravnih stručnjaka koja će pokazati daljnje pravce djelovanja, pravne i političke, koji će se dalje poduzimati.

Premijerka je, u pratnji ministara Petra Čobankovića, Božidara Pankretića i Radovana Fuchsa, svečano otvorila i obnovljeni Dom učenika u Vukovaru gdje je poručila da nam svima zajedno treba da budemo malo složniji, čvršći i u zajedništvu kako bismo premostili sve probleme i došli do cilja.

Kosor je iz Vukovara ponijela i popis devet projekata koji bi, kako je rekao Danijel Rehak, trebali pridonijeti gospodarskom oporavku Vukovara i istoka Hrvatske.

Vukovarski branitelji predlažu izgradnju termoelektrane u Vukovaru, brze ceste Vukovar – autocesta, obilaznicu oko Vukovara, riječno brodogradilište, proširenje luke, izgradnju industrijskih kolosijeka i komunalnog centra za cjeloviti sustav gospodarenja otpadom, proizvodnju led rasvjete, solarnih panela i vjetroelektrana kao i uređenje Starog korita Vuke i pretvaranje u park prirode. Prema navodima branitelja za sve te projekte već postoji projektna ili lokacijska dokumentacija, ali i da unatoč tome nisu dio Vladina programa gospodarskog oporavka.

Ključne riječi

Komentara 30

OB
-obrisani-
17:16 16.03.2011.

@ Juda ben Tudum \"zna se tko je rusio\" --- Vojislav Stanimirović i Ratko Gajica. Poznati kao Kosoričini najvjerniji koalicijski partneri.

OG
Oger
06:54 17.03.2011.

Ovo KLATARENJE po zemlji je drskost bez presedana. Na racun SVIH poreznih obveznika ona radi predizbornu kampanju Nema u svijetu premijera koji toliko putuje , a da nema vremena pojaviti se u saboru!! Izlazim na demonstracije.

NE
nebitan
06:57 17.03.2011.

Nas pravi budalama a koalira sa Srbima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije