SATIRIČNI PREGLED TJEDNA

'Ja preferiram vojne brodove i heliće, ali o ukusima se ne raspravlja. Pa kaj bi na prasetinu u Laktaše trebao ići biciklom da mi se Mile smije?'

Ugodni razgovor Gordana Jandrokovića i Zorana Milanovića na svečanom dočeku borbenih aviona Rafalea
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
23.06.2024.
u 14:43

U svome britkom stilu Toni Ivanišević secira događaje u proteklih sedam dana

Subota 15. 6. 2024.

Šok u Berlinu! Hrvatska izgubila 3:0 od Španjolske, a sve golove dobila je još u prvom dijelu. I kao da to nije dovoljno, na konferenciji za novinare nakon utakmice, sve je dodatno šokirao šef osiguranja HNS-a Jurica Jurjević, koji je ispričao dramu koja se odvijala prije i tijekom utakmice u svlačionici naše izabrane vrste. Naime, dok je Zlatko držao uvodnu besjedu, u svlačionicu je upala izvjesna K.G.K. (56) iz Grobnika pored Rijeke, koja je zaprijetila aktiviranjem paklenog stroja koji je nosila u ruksaku s kockicama, ako Zlatko njenog sina ne stavi u prvu ekipu. Dalić je zapjenjenu gospođu upitao tko joj je sin, a kada je rekla Lukica, nastala je panika, jer je njenog sina Dalić želio uvesti tek u drugom dijelu. Drama je trajala sve do početka drugog poluvremena, kada je gospođa razoružana. Međutim, incident je totalno poremetio koncentraciju nogometaša koji su na terenu djelovali kao da su pustili utakmicu.

Ugodni razgovor Gordana Jandrokovića i Zorana Milanovića na svečanom dočeku borbenih aviona Rafalea
1/104

Nedjelja 16. 6. 2024.

Drama u Dubrovniku! Turisti su ostali zatečeni, kada su na Stradunu zatekli nekoliko naoružanih domorodaca, posljednjih preživjelih Dubrovčana. Nastala je cika i panika, a užasnuti turistički vodiči, koji jedini razumiju hrvatski, jezik koji je gotovo iščezao u Gradu, doznali su da je počela oružana pobuna domorodačkog stanovništva i da je proglašena DAO (Dubrovačka autonomna oblast) Dubrovnik. Ustanici su zauzeli crkvu svetog Vlaha i par kaleta oko nje i zabranili pristup turistima, koji su užasnuti razvojem situacije. Okružili su posljednje preživjele žrtve turističkog genocida Dubrovnika i čekaju uplovljavanje još jednog kruzera da s novim snagama slome otpor branitelje Dubrovnika. Turisti najavljuju konačno rješenje za Dubrovčane: "Kada krenemo, gorjet će nebo i zemlja. Neka Dubrovčani pokupe svoje prljave gaće i kroz koridor koji ćemo im omogućiti odsele u Konavle. Nanijet ćemo im takve udare da će praktički nestati. Samo nam ovdje smetaju", izjavio je zapovjednik turističkih postrojbi pripremajući se za nastavak humanog preseljenja građana.

Ponedjeljak 17. 6. 2024.

Nevjerojatno je koliko zla im na ovom svijetu i koliko jugokomunistička, velikosrpska banda i dalje ne može podnijeti postojanje naše napaćene domovine, koliko mrze uspjehe naše repke, koliko mrze i Zlatka i Linoladu i koliko im smeta bratstvo naših reprezentativaca i jedinstvo repke i naroda. Sada su se, jer im sveto ništa nije, namjerili na jednu od prvih obitelji u Hrvata. Onu Njonjinu. A zašto? Samo zato što svoje voli, što navija za naše i što je svoju djecu učio tradicionalnim vrijednostima našeg naroda, a jedna od najvažnijih je da jamiš gdje se ukaže prigoda, a Njonji se ukazala prigoda da malog utrpa u zrakoplov koji je vodio Plenkija u Zürich, a onda je četu naših najboljih sinova malo odveo da se zabave u Berlin i da drukaju za Hrvatsku. I kako se Plenkijeva teta, koja je trebalo isto za Berlin, razboljela, uskočio je Njonjin mali. Neka pati koga smeta!

POVEZANI ČLANCI:

Utorak 18. 6. 2024.

Ovo ljudi nije normalno. Povjerenstvo za sukob interesa mrcvari Njonju samo zato što je dobar tata i što mu je obitelj na prvom mjestu. I normalno da je Njonjo pao u depru, ali nitko nije očekivao da će mu pomoć doći s mjesta s kojeg nije očekivao. Za Njonju se isprsio Zoka, koji se također našao "iznenadjen i uvredjen" hajkom na predsjednika Sabora. S Njonjom se zatvorio u Tač i obratio se okupljenoj novinarčadi: "Prvi sam kada treba kritizirati, ali budimo objektivni, pa Njonjo nije napravio ništa posebno. Pa tko ne bi klincu ispravio matematiku da može ili ga poveo nebu pod oblake da odleti na tekmu s tatom? Ja preferiram vojne brodove i heliće, ali o ukusima se ne raspravlja. Pa kaj bi na prasetinu u Laktaše trebao ići biciklom da mi se Mile smije?", izjavio je Zoka. Još je dodao da Njonji savjetuje da izbjegava vojne transportere jer se s njih lako može pasti.

Srijeda 19. 6. 2024.

Nikada Dalića nismo vidjeli ljutog kao pred kraj utakmice s Albanijom, kada je s aut-linije urlao našima da mu ne ruše koncepciju i da albanskoj braći puste drugi gol. Jedva ih je nagovorio. Znate Zlatka. Znate koliko je skroman i koliko ne voli biti favorit, nego skromno i ponizno u zadnjoj utakmici, kada već budemo u predinfarktnom stanju, pregaziti protivnika. Kada smo ga nakon utakmice s Albanijom pitali kako će pregaziti Talijan, nabacio je osmijeh Mona Lise, ali nije odgovorio. Međutim, njegovo tajno oružje je uskoro otkriveno. U kampu reprezentacije viđen je ugledni poduzetnik Tomo Horvatinčić, koji će posebno savjetovati Dalića za ogled s našim susjedima.

>> VIDEO Albanac Hrvatima nije želio pokloniti svoju kapu uoči utakmice

Četvrtak 20. 6. 2024.

Ne daju ti mira i gotovo. Taman popuste napadi na Njonju, kad se otvori istočna fronta i u pripremljenu srbokomunitičku, judeomasonsku zamku ponovo uvališe simpatičnog i nerijetko izrazito veselog župana Dekanića, jer je, kao, opet vozio pod gasom i sasvim malo naslonio svoje vozilo na tuđe pa se i to tuđe vozilo naslonilo na tuđe i tako još nekoliko puta. Ujutro se prvi cuger vukovarsko-srijemski probudio s konjskom glavom u krevetu. Sve mu je bilo jasno. Otuširao se, obukao, popio par rakijica natašte i otišao dati ostavku, Srećom, pješice. Plenki sada vjernom Dekaniću traži novo uhljebljenje, jer treba osuditi pojavu, ali spasiti druga. Najteže je sada osječkom tužilaštvu. Neće biti lako da je za lančani sudar kriv vozač u kojeg se zabio župan, ali polako. Gdje ima volje, ima i načina. Bivši župan novinarima je nakon ostavke poručio da ide s prijateljima na kraći team building i da se vraća za par dana. Policija ga je zamolila da, ako nije problem, javi kada će se točno vraćati da mogu zatvoriti promet na ruti njihovog povratka.

Petak 21. 6. 2024.

Čupaju kosu Turci, plaču Talijani, Grci su u šoku, cijeli Mediteran u čudu gleda genijalnu akciju Hrvatske turističke zajednice koja je u cijeloj Dalmaciji jučer iskopčala struju. Utihnule su klime, led u čašama se rastopio, hladno pivo je iščezlo, a meso se počelo kvariti u zamrzivačima. Mediteran kakav je nekad bio, genijalan je turistički slogan koji je jučer HTZ proveo u praksi. Turisti su oduševljeni, o građanima da ne govorimo. Cijeli turistički svijet bruji o našem eksperimentu, ali nakon nekoliko sati akcija je ipak morala biti zaustavljena. Naime, na rivama su se počeli okupljati tinejdžeri iz cijele Europe, koji su zaprijetili kolektivnim suicidom, ako uskoro ne uključimo struju da mogu napuniti mobitele i spojiti se na TikTok i Instagram.

Komentara 2

HO
homofobic
07:21 24.06.2024.

Zna Lepi Cane kako se ide u svaleraj! Policijskim helikopterom do Krka a onda limuzinom pod plavim rotirkamado Rijeke!

KO
Konan
15:29 23.06.2024.

Ima smisla za satiru kao sto drekec ima vitamina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije