sabor hdz-a

Jadranka Kosor: Nećemo povući Zakon o ništetnosti!

indira, kosor (1)
Davor Javorović/PIXSELL
16.10.2011.
u 14:08

Apelirala je na stranačke kolege da se ne daju ničim impresionirati ni uplašiti. Uz nju je general Damir Krstičević. Oporba, tvrdi Kosor, nije "prstom makla" u borbi za završetak pregovora s EU.

Oko 3 tisuće HDZ-ovaca okupilo se u velikoj dvorani SC Gripe u Splitu na Saboru HDZ-a za X izbornu jedinicu, po riječima najviših stranačkih dužnosnika, najjačoj HDZ-ovoj utvrdi.

- Ugradimo sav svoj ponos, ljubav, domoljublje i dišpet u pobjedu HDZ-a 4. prosinca, poručiila je praćena gromoglasnim pljeskom i skandiranjem čelnica HDZ-a Jadranka Kosor.

Uputila je poseban pozdrav hrvatskim braniteljima istaknuvši da je uz nju Damir Krstičević, general pobjedničke Hrvatske vojske i zahvalila Splićanima što su se sjetili Blage Zadre koji je poginuo na današnji dan.

Treba im još četiri godine za borbu protiv korupcije

- Nikada vas neću iznevjeriti, provodit ću program HDZ-a kakvog je utemeljio dr. Franjo Tuđman, rekla je apelirajući na stranačke kolege da se ne daju ničega uplašiti. -

Vodstvo HDZ-a je jedinstveno, ne dajte da vas uplaše uvrede i objede. Ne dajte se impresionirati. Ja se njih ne bojim, mi se njih ne bojimo, jer ovo je stranka čistih, poštenih i časnih ljudi, rekla je Kosor.

Istaknula je da u borbi za završetak pregovora s EU, oporba "nije prstom makla", a nisu htjeli glasovati ni za ključni Zakon o sprječavanju sukoba interesa.

- U borbi protiv korupcije kao stranka smo sami, rekla je poručujući da će otključati sva vrata i vidjeti što se nalazi iza njih. A, HDZ-u treba mandat od četiri godine da nastave borbu protiv korupcije.

- Nećemo povući Zakon o ništetnosti, to nema veze sa dobrosusjedstvom , istaknula je napomenuvši da njezina Vlada neće prodati ni HEP, ni vodu, ni šume. Neće smanjiti plaće onima koji se financiraju iz državnog proračuna, a ni mirovine.

Za šefa Kukuriku koalicije koji je rekao da neće sudjelovati u radu Sabora, otkrila je kako ni u protekle 4 godine kao saborski zastupnik nije nijednom govorio.

Skandirali "Duje, Duje"

- U Sinju bi rekli "u ništa", rekla je Kosor dodajući da je pak ona bila najmarljivija zastupnica.

- Ovo je trenutak da okupimo sve koji misle hrvatski , domoljublje nikad ne izlazi iz mode, kaže predsjednica HDZ-a.

Nijednu stranku u Hrvatskoj ne doživljavaju kao neprijatelja, ali nikome neće dopustiti da HDZ, kojeg je utemeljio dr. Franjo Tuđman, zovu zločinačkom organizacijom. Skandiranjem "Duje, Duje", dalmatinski HDZ-ovci pozdravili su dr. Dujomira Marasovića, šefa splitskog HDZ-a i ravnatelja bolnice koji je svoju šeficu "pratio u stopu".

Branko Bačić, glavni tajnik HDZ-a i ministar, tvrdi da će 4. prosinca HDZ biti kreator politike na čelu s Jadrakom Kosor, dok je domaćin skupa, splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, ujedno i predsjednik županijskog HDZ-a ustvrdio da je Jadranka Kosor postala lider jugoistočne Europe kojeg svi uvažavaju. A, Milanović se između Tita i Franje Tuđmana, odlučio za Tita!

Kosor i visoki stranački dužnosnici pozvali su HDZ-ove na opću mobilizaciju pred izbore. Na Gripama su uz tradicionalan HDZ-ov dekor i nastup dviju klapa, izvješena i dva transparenta. Na jednom piše "Jadranka, Split je uz tebe", a na drugom "Veliko hvala heroju Vukovara Blagi Zadri".

Ključne riječi

Komentara 279

RS
Ratnik-Svjetla
18:42 16.10.2011.

\"doprineti\" na hrvatskom je doprinjeti!

ST
stevica
14:53 16.10.2011.

Laze bijela kokos odnosno crvena jovanka,laze ponovo.Sutra ce poput milosevica 90-tih nesto izmisliti i reci;OVO JE JOS JEDAN USPJEH MENE I OVE VLADE.Toliko su se izblamirali da je ovo strava sta rade.Zivi bili pa vidjeli sta ce biti sutra i ovih dana.

KI
kiwi2
15:16 16.10.2011.

. Još sitno !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije