bivši gradonačelnik metkovića

Jambi potvrđene optužnice za afere Klek i Suša

Stipe Gabrić Jambo
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
27.05.2014.
u 16:42

S. Gabrića terete da se okoristio za 42 milijuna kuna, a 4,5 nenamjenski potrošio

Stipe Gabrić Jambo, saborski zastupnik i predsjednik HSS-a Dubrovačko neretvanske županije, protiv kojega je, kako je sam rekao, podneseno stotinu kaznenih prijava, po prvi put će sjesti na optuženičku klupu i to u dva odvojena postupka. Naime, Općinski sud u Metkoviću potvrdio je dvije optužnice protiv bivšeg metkovskog gradonačelnika. 

Jedna je vezana za aferu Klek, odnosno zlouporabu položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju kojom se uz Jambu tereti i Ante Lozić,direktor turističkog društva Razvitak. Prema optužnici, 2003. godine su sklopili kupoprodajni ugovor za nekretnine Turističkog naselja Klek za cijenu znatno nižu od tržišne pa je Gabrić, tadašnji gradonačelnik i direktor tvrtke Jambo, na razlici u cijeni stekao više od 42 milijuna kuna.

Druga optužnica je iz afere Suša 2004. godine. Njemu i Miloradu Dodigu, pročelniku za gospodarstvo, na teret se stavlja nenamjensko trošenje 4,5 milijuna kuna koje je Metković dobio za odštetu zbog suše. Novci su podijeljeni na 166-oro ljudi, zaposlenika Grada i tvrtke Jambo, koji su ih se odrekli u korist gradskog proračuna.

-To je politički motivirana optužnica koju su pokrenuli još barba Luka i barba Ivo. Žao mi je što nije bilo 45 milijuna već samo 4,5 milijuna. Riječ je onovcima kojeg su se ljudi odrekli u korist Metkovića. Kupili smostaru, kamenu zgradu za knjižnicu, čitaonicu i Prirodoslovni muzej. Kakva je ovo luda država kada se protiv mene diže optužnica jer sam kupio zgradu u koju je Vlada RH poslije uložila 27 milijuna kuna?! - komentirao je svojedobno za Večernji list Jambo podizanje optužnice.

>> Jambo: Petrov može prijavu objesiti mačku o rep!

Komentara 2

Avatar superhik74
superhik74
21:31 27.05.2014.

I unatoc tome on je jos uvijek na slobodi i mobitelom brblja s svojim pajdasima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije