Jandrokovićev hendikep

jana-txt.jpg
import
18.04.2008.
u 19:31

Od sedamnaest članova Sanaderove vlade građani najbolje ocjene daju ministru školstva Draganu Primorcu. Najlošije pak u percepciji javnosti stoji novi šef diplomacije Gordan Jandroković.

Njegov je hendikep, smatraju politički analitičari, što je naslijedio vrlo popularnu ministricu vanjskih poslova Kolindu Grabar-Kitarović. Dok su Kolindu građani doživljavali kao "odlikašicu", Jandroković je k tome imao nastup u Bruxellesu što su ga mediji ocijenili kao gaf, kaže Davor Gjenero.

Iako je Vlada uspješno poentirala na vanjskoj politici "jer je jasno postavila ciljeve, jer ih ispunjava i kvalitetno prezentira", građani zasluge pripisuju premijeru Sanaderu.

Ministra Jandrokovića očito nedovoljno percipiraju kao samostalnog šefa diplomacije, tvrdi stručnjak za politički marketing Božo Skoko. Za razliku od Jandrokovića, Primorac koji dobiva najvišu ocjenu, uživa imidž visoke autonomije prema stranci i unutar Vlade, a k tome je i vješt s medijima, smatra Gjenero.

Među novim ministrima, najbolje su ocijenjeni potpredsjednica Đurđa Adlešič koja oduvijek ima dobru komunikaciju s medijima, te ministar Milinović. Novi ministar zdravstva pokazuje energiju, što iznenađuje i mnoge kolege u Vladi, koji procjenjuju da ga neće dopasti loša ministarska pozicija prethodnika Ljubičića. Tek nešto bolje od Gordana Jandrokovića ocijenjen je potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac. Struktura njegove ocjene upućuje na to da javnost nema pojma o tome što Uzelac radi: čak 34,4 posto građana odgovorilo je da o njemu i njegovu radu jednostavno ne zna dovoljno.

Slično je i s Damirom Bajsom, o kojemu 29 posto anketiranih ne zna ništa, dok je u vezi s Primorcem samo oko šest posto takvih odgovora.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije