Postumni paket

Je li ova crnina dokaz da je mogla preživjeti?

amy_nnn_kul_201112
arhiva
19.11.2012.
u 15:52

Središnji dio dokumentarca dirljiv je intervju u kojem Amy govori o svojim jazz i r’n’b idolima te snimka komornog nastupa na festivalu u Dingleu

U desetak godina karijere Amy Winehouse snimila je dva studijska albuma (“Frank”, 2003. i “Back To Black”, 2007.) pa je broj različitih kompilacija i postumnih albuma već prerastao službenu diskografiju u kojoj je bilo mjesta barem za još jedan studijski album. Sudeći prema njezinim riječima u dokumentarcu “The Day She Come To Dingle”, ona je treći album namjeravala početi raditi odmah poslije Božića 2006. godine, ali su je nakon toga obveze i megazvjezdani status poklopili više nego što je mogla očekivati, a znamo kako je sve to utjecalo i na njezinu mračnu stranu.

Spomenuti dokumentarac nalazi se na novom postumnom CD/DVD paketu “At The BBC” i prikazuje Amy u vrlo svježem i dražesnom izdanju prije nego što je mogla naslutiti što je čeka u profesionalnom životu, a vjerojatno i privatnom. Oko snimke njezina komornog nastupa na festivalu u izoliranom irskom gradiću Dingleu (samo bas i gitara) ispleten je film koji sadrži razgovore s organizatorima festivala i njezinim basistom, a središnji je dio životan i dirljiv intervju u kojem Amy govori o svojim jazz i r’n’b idolima (Thelonious Monk, Sarah Vaughan...).

CD s live verzijama u pjesama koje je izvodila u raznim BBC-ovim emisijama možda je u ovom paketu u drugom planu jer vjerojatno samo najgorljivijim kolekcionarima trebaju nove verzije “You Know I’m No Good”, “Love Is A Losing Game” i drugih hitova. I ovaj “povratak u crninu” pokazuje da je njezin slučaj mogao imati tako svijetlu i blistavu budućnost. Ili ipak nije?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije