BRUTALNO GA PRETUKLI

Jedan od optuženih za ubojstvo Hrvata u Dublinu doveden pred sud, irski mediji objavili njegovu fotografiju

Foto: Pixabay/Društvene mreže
1/3
25.10.2024.
u 10:12

Još uvijek se čeka odluka o tome kome će pripasti tijelo Josipa Štroka; njegova majka želi da bude prevezeno u London, dok otac želi da se sahrani u Krapini, gdje živi.

Mark Lee (43) optužen je za ubojstvo Josipa Štroka, Hrvata koji je živio u Dublinu, te za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Davidu Družinecu. Lee se pojavio pred Okružnim sudom u Blanchardstownu uz jamčevinu, a irski mediji su objavili njegovu fotografiju. Dokazi su predani Leeju, a slučaj će se dalje raspravljati na Središnjem kaznenom sudu. Lee se još uvijek nije očitovao o optužbama.

Također, Connor Rafferty (20) i Anthony Delappe (18) su optuženi za ubojstvo Štroka i napad na Družineca. Oni su platili jamčevinu i trebaju se ponovno pojaviti na sudu kasnije ovog mjeseca. Napadači su poznati policiji zbog svojih ekstremno desničarskih stavova.

Podsjetimo, Hrvati su napadnuti 30. ožujka, a Štrok je preminuo od zadobivenih ozljeda 3. travnja. David Družinec pretrpio je slom sedam kostiju. "Napali su me s leđa, prvo me udarili bejzbol palicom ili nečim sličnim. Pao sam u nesvijest. Nakon nekoliko minuta, uspio sam se podići i probuditi. Vidio sam što rade Josipu. Htio sam mu pomoći, ali sam dobio još četiri udarca i tada sam bio gotov. Zadnje što se sjećam su svjetla hitne pomoći," ispričao je Družinec irskim medijima.

Još uvijek se čeka odluka o tome kome će pripasti tijelo Josipa Štroka; njegova majka želi da bude prevezeno u London, dok otac želi da se sahrani u Krapini, gdje živi, piše RTL.  Navodi da ima pravo na to jer ga je majka napustila kada je imao samo 12 mjeseci. Hrvatska zajednica u Irskoj organizirala je bdjenje za Josipa prošli petak. Josip i David u Irsku su došli 2019. godine.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Stoji na strmim hridima, a nazivaju je ključem Dalmacije: Njenu ljepotu upoznao je cijeli svijet u popularnoj seriji

1/13
Ključne riječi

Komentara 6

BA
Blokirani admin
12:26 25.10.2024.

Stranac je uvijek stranac u bilo kojoj zemlji , a mi Hrvati bit cemo stranci u vlastitoj zemlji , e to je tragedija , kad te u Zagrebu pretuku zato sto govoris hrvatski , ( a to se dogada naa zapadu i rasizam je obostran , )

Avatar Purger_1945_Kozara
Purger_1945_Kozara
10:26 25.10.2024.

Ovoga će biti sve više i više, domaćim zapadnim Europljanima je dosta najezde stranaca i drugih kultura.

OP
Ocvali pupoljak
11:23 25.10.2024.

Ljetos bila u Njemackoj 14 dana u posjeti rodbini. Iskreno bam kažem da tamo ne bi živila za ne znam kakve novce. Robija je blaga rijec, kada padne mrak puste ulice, ne smiješ nos provirit, u podzemnoj svi gledaju u mobitel ili u pod da slučajno nekoga ne pogledaš u oči jer je to za njih iritantno, stanarina 1200 eura, hrana se kupuje na grame , ima još toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije