Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ POMAKA

Jelka i tri godine od potresa čeka obnovu kuće: 'Dočekala sam mirovinu bez doma, sa sinom spavam u kontejneru'

Jelka Čačić
RTL Danas
29.12.2023.
u 09:04

"Ljuta sam na sve. Oni koji nisu ništa imali koji su živjeli u državnim stanovima su dobili sve, za njih zovu medije da ih slikaju da dobiju nešto, a mi koji imamo kuće ne dobivamo ništa. Pojedini, ne svi, pojedini", frustrirana je Jelka.

Na Banovini, koju je prije točno tri godine pogodio razoran potres, sporo ide obnova kuća. Jelka Čačić, vlasnica jedne obiteljske kuće u Petrinji, ni tri godine nakon potresa nije dočekala da joj se krene s obećanom obnovom.

- Najprije sam dobila žutu naljepnicu, pa crvenu, pa onda opet žutu i sad sam opet ponovno dobila crvenu. Sad mi je gospođa dala nalog za rušenje kuće, za odvožnju i za obnovu, odnosno gradnju nove kuće - opisala je gospođa Jelka za RTL gdje je zapelo s obnovom.

Frustrirana je pustom birokracijom. - Preumorna sam i više ni u što ne vjerujem dok se nešto ne počne događati. Živim sa sinom i sa sinom spavam u kontejneru. Moj sin ima 36 godina, a ja imam 66 godina i spavamo zajedno u kontejneru. Osjećam se jako loše, živim u neizvjesnosti. Ništa ne vjerujem više dok se nešto ne počne događati - kazuje.

Ljuta je, kaže Jelka, na državu. - Ljuta sam na sve. Oni koji nisu ništa imali koji su živjeli u državnim stanovima su dobili sve, za njih zovu medije da ih slikaju da dobiju nešto, a mi koji imamo kuće ne dobivamo ništa. Pojedini, ne svi, pojedini - rekla je za RTL.

VEZANI ČLANCI:

Bez svoga doma dočekala je i mirovinu. - Tako je, od 12. mjeseca sam u mirovini i eto dočekala sam je bez svog doma. To je jako teško, vjerujte. Unuci mi ponekad dolaze u kontejner kada im mama i tata rade pa ih ja čuvam - zaključila je.

VIDEO Početak katastrofe: Prije tri godine razorni potresi pogodili Banovinu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije