24.03.2014. u 14:00

Novinar HTV-a Ćurić cijelo se vrijeme, kao da je član Perkovićeva braniteljskog tima, skanjivao nad sudbinom obavještajca koji je za njega neupitni heroj.

Nikada nije dobro kada je novinar pristran. Posebno je opasno kada novinar navija za čovjeka kojega se sumnjiči za teško ubojstvo. A upravo se to dogodilo u subotnjem izvješću koje je iz Münchena za Dnevnik HTV-a napravio novinar Jozo Ćurić. Tema je bio nezaobilazni bivši šef Udbe Josip Perković koji, jadnik, ni kriv ni dužan čami u njemačkom zatvoru. Novinar HTV-a Ćurić cijelo se vrijeme, kao da je član Perkovićeva braniteljskog tima, skanjivao nad sudbinom obavještajca koji je za njega neupitni heroj.

Razgovarao je samo s njegovim odvjetnikom, koji nam je opisao svog klijenta kao pravednika. Saznali smo i to da je njemačko pravosuđe jadno i poslušno te da bi Perkoviću pravednije sudili neuki studenti prava. Zaista, kakvo je to europsko i njemačko pravosuđe koje uopće može i pomisliti da su Perković i njegova Udba uradili nešto loše, a kamoli da ga sudski progone. Kako mogu i pomisliti da je Titova policija mogla počiniti zločin? Pa što hoće i ta Angela Merkel? Kako se usudila onako zavrtati ruku premijeru Zoranu Milanović te doslovno maltretirala našu političku elitu da izruči utjecajnog obavještajca. Kada vidim kako Jozo Ćurić govori o njemačkom pravosuđu i tužiteljstvu, gotovo poželim da se vratimo u komunističku Jugoslaviju kada si zbog jednog vica išao na robiju.

Sve je to ništa u odnosu na ono što čeka Josipa Perkovića kod mračne Angele Merkel i njezina nakaradnog sudstva. Na kraju bih samo zaključio da bi uravnoteženije izvješće o münchenskom uzniku napravio svaki brucoš sa studija novinarstva.

PLUS

Dnevnik HTV-a. Uvijek se isplati novinarska hrabrost i urednička originalnost. Odlična reportaža Zoltana Kaboka s ukrajinsko-ruske granice.

MINUS

Još nije do kraja jasno zašto je smijenjena urednica Dnevnika 3 Tatjana Munižaba. Svejedno, neprihvatljivo je da se snimljeni materijali prezentiraju kao javljanje uživo.

>> Kako su gimnazijalci obasnili Peđi Grbinu zašto mu nije mjesto u Saboru

Komentara 41

MR
MrkiMedo
14:12 24.03.2014.

Sto se tice priloga o J.Perkovicu, upravo taj dojam sam imao i ja. Ali sam mislio (ponovno :)) da sam pristran. Sada vidim da nisam jedini. Izgleda da se o J.Perkovicu pokusava napraviti klima u drustvu kao oko nasih generalaa u Haagu(!). To jest, "pravednik je nepravedno zatocen". Sramotno, jer mi se povraca i na samu pomisao usporedbe nasih generala i udbasa kao sto je Perkovic.

KA
kafka
14:21 24.03.2014.

Jozu Ćurić kazniti zbog pristranosti i neprofesionalnosti. Munižaba smijenjena zbo nehotičnog odavanja poslovne tajne manipulacije s gledateljima tj. građanima koji je financiraju. HRT kazniti zbog manipulirana tako da izgube 1 mjesec tv pretplate koja ostaje u džepovima nas građana. . .

ĆA
ćaćaća
20:21 24.03.2014.

žalosno je da nacionalna televizija nacionalna samo po nazivu hrt i po ničemu drugom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije