Htjela prekriti prištić

Majka (27) završila u invalidskim kolicima – pokupila je infekciju preko četkice za šminkanje

Jo Gilchrist
Foto: Facebook
06.04.2015.
u 16:47

Stafilokok joj je ušao u tijelo i napao kralježnicu

Jo Gilchrist (27), mlada majka ostat će invalid do kraja života jer je pokupila infekciju preko četkice za šminkanje koju je posudila od najbolje prijateljice da prekrije prištić. Dogodilo se to na ovogodišnje Valentinovo. Stafilokok joj je ušao u tijelo i napao kralježnicu. Odvedena je na liječenje u australsku bolnicu Brisbane's Princess Alexandra, a liječnici otad pokušavaju izbaciti bakteriju iz njezina tijela. Paralizirana je od struka na niže.

"Počelo je laganom boli u leđima, mislila sam da je to od lošeg držanja, no nastavilo se pogoršavati. Bol je postala neizdrživa i nikakav lijek nije pomagao. Doista sam mislila da ću umrijeti, bol je bila jača od porođajne", rekla je Jo Gilchrist za britanski Daily Mail.

Njezino tijelo počelo je odumirati – najprije je izgubila osjet u nogama. "Rekli su da će se gubitak osjeta pojačati sve do mojih ramena i prsa te da će me morati staviti u induciranu komu nakon čega ću morati učiti kako ponovno disati", rekla je. Po dolasku u bolnicu je operirana, a nakon što se probudila otkrila je da je pokupila iznimno opasnu bolničku bakteriju MRSA, zlatni stafilokok otporan na antibiotike.

"Jedino što smo uspjeli zaključiti jest da sam se uspjela zaraziti preko četkice za šminkanje. Moja prijateljica od koje sam koristila četkicu imala je infekciju na licu. Uvijek smo je dijelile, nisam mogla ni zamisliti što će se dogoditi", rekla je Gilchrist.

"Moja prijateljica osjeća se strašno, no ne krivim je ni za što. Očito sam imala loš imunitet i bila sam savršeno tlo za razvoj bakterije", rekla je Gilchrist kojoj je rečeno da joj je bakterija tako jako uništila kralježnicu da možda više nikad neće hodati i da će biti prikovana za invalidska kolica.

"Kad su mi liječnici to priopćili, potpuno sam se slomila. No, odlučila sam se boriti. Polako učim kako se hoda. Liječnici su prije dva tjedna rekli da postoji mogućnost da bih mogli doći do toga da hodam sat vremena dnevno, primjerice do dućana. To mi je dovoljno jer nisam očekivala da ću i to moći".

>> Nije dobila status njegovateljice, a 24 sata na dan se brine o suprugu

>> Strava u Rijeci: U bolnici ostao bez očiju, peta, prstiju...

Komentara 12

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
19:02 06.04.2015.

Ovo je pisanje na razini narodnih predaja: "Stafilokok joj je ušao u tijelo i napao kralježnicu. ... liječnici otad pokušavaju izbaciti bakteriju iz njezina tijela. " pa onda valjda dolazi princ na bijelom konju ...

IK
ikonoklast
20:59 06.04.2015.

onda bi kod nas većina bila u kolicima kakva je to četkica od wc školjke

IG
igorl
08:43 07.04.2015.

Koliko god ovaj naslov djelovao senzacionalisticki - nazalost je prava istina da je curka imala los imunitet ili je svjesno zanemarivala ostale simptome poput temperature sto mnogirade pa na tabletama idu svuda. Naime koliko je tesko iz prokrvljenih unutarnjih organa istjerati infekciju, tesko ju je i inicijalno zaraditi... Dakle - nije kriva nikakva cetkica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije