Split

Još sedam štićenika i dvoje djelatnika Doma za starije pozitivno na koronavirus

Ravnatelj KBC Split stigao u Dom za starije i nemoćne
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
11.04.2020.
u 14:12

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 103 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji, a 78 osoba je hospitalizirano.

Na području Splitsko dalmatinske županije još je 17 osoba pozitivno na koronavirus, od kojih su sedam štićenici Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici, a dvoje djelatnici.

U KBC Split ukupno je zaprimljeno 54 korisnika doma za starije i nemoćne osobe. Jedna osoba je preminula, te se trenutno u KBC- u Split nalazi 53 korisnika doma za starije i nemoćne osobe. Nakon provedenog testiranja 51 korisnika doma na koronavirus, utvrđeno je kako je još 7 korisnika doma koji se nalaze na bolničkom liječenju pozitivno na koronavirus, te je ukupno 47 korisnika doma pozitivno na COVID-19.

Testiranje kod još dvoje korisnika koji se nalaze na bolničkom liječenju je u tijeku. Obavljeno je testiranje i 4 korisnika doma za starije i nemoćne osobe a koji nisu pacijenti KBC Split, već se nalaze u domu i njihovi nalazi su negativni na koronavirus. U odnosu na jučerašnje stanje nema značajnijih promjena kod pacijenata pristiglih u KBC iz Doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici.

Većina bolesnika imaju blaže i umjerene simptome, dok jedna osoba ima teže simptome bolesti. Riječ je o osobama starije životne dobi i s kroničnim bolestima te su kao takvi u ovoj situaciji osjetljiviji i ugroženiji na ovu akutnu infekciju i zbog toga se s njima postupa s osobitim oprezom u odnosu na osobe bez kroničnih bolesti.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 103 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji, a 78 osoba je hospitalizirano. Na respiratoru su 9 osoba i to 6 iz Splitsko dalmatinske županije, 1 iz Dubrovačko neretvanske županije i 2 iz Šibensko kninske županije. Pacijent iz Zadarske županije koji je do sada bio na respiratoru, odvojen je s respiratora i vraćen u Zadar jer njegovo zdravstveno stanje više ne zahtijeva respiratorski tretman.

U karanteni hotela Zagreb trenutno su 22 osobe od čega 7 stranih državljana. Na dan 11.04.2020. na području Splitsko dalmatinske županije ukupno je 313 osoba zaraženo koronavirusom.

Ključne riječi

Komentara 2

KR
kronika20
16:10 11.04.2020.

Što se tamo ne aktiviraju umnjaci kao đikić radman ,Pparaziti bili bi korisniji nego da nam uporno prodaju svoj proljev

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
14:48 11.04.2020.

Dalmaciju na životu još drži samo policijski službenik Luka Kokeza. Da on ne sređuje stvari i ne dovodi marvu u red, imali bi 1000 slučajeva na dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije