JOSIPOVIĆ ZA TIMES:

'Neka EU pomogne u vađenju plina iz Jadrana'

Ivo Josipović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
28.04.2014.
u 20:55

Predsjednik Josipović objavio je članak u Financial Timesu u kojem se zalaže za to da zemlje EU ulažu u plinska istraživanja

Predsjednik Ivo Josipović objavio je članak u Financial Timesu, gdje je najavljen kao ekskluzivni komentar, u kojem se zalaže za to da europske zemlje više ulažu u infrastrukturu za proizvodnju plina u zemljama koje dokazano imaju velike zalihe plina kao što su Hrvatska i Poljska.

“Mnoge industrije u zemljama kao što su Hrvatska i Poljska ovise o niskim cijenama energije i ovisne su o uvozu energenata iz zemalja izvan EU”, piše Josipović ističući i da je zaštita okoliša za Hrvatsku važno pitanje.

– Zalihe nafte i plina u Jadranskom moru bitan su novi resurs za zemlju, ali samo ako ne ugroze čistoću mora – piše Josipović te napominje da, ako EU želi ostati lider u zaštiti okoliša, mora osigurati energetsku sigurnost i konkurentnost zemalja članica. Tako se Josipović pridružuje prijedlogu poljskog premijera Donalda Tuska koji predlaže osnivanje energetske unije unutar EU, a koji je također nedavno pisao za Financial Times.

>> 'Shale gas' revolucija u SAD-u spašava Europu 
od Rusije

Komentara 31

Avatar Carrera
Carrera
14:29 28.04.2014.

e našao se pravi soliti nam pamet...imamo predsjednika kojem je više stalo do istočnih susjeda nego do vlastitog naroda!

AN
ANM
13:50 28.04.2014.

Hr ima znatne količine... al ga ovaj drobi! Sad se bavi globalnim problemima i uživa dok sa ovom vladom uništava državu ! Ma vjerojatno je ovaj članak našao mjesto u rubrici humor!

Avatar MK
MK
14:14 28.04.2014.

...a vidi ti njega - sada se on dosjetio "diverzifikacije", a kada je Gazprom odlucio da "Juzni-Tok" nece ici kroz Hrvatsku probljedio je kao da je ostao bez kisika. ...ovakav nesposobni predsjednik koji energetsku strategiju drzave vodi na "dnevno-politickoj" razini, jucer onako a danas ovako - kazna je za narod i treba ga skinuti na sljedecim predsjednickim izborima. Zasto predsjednik konacno ne predlozi premijeru da se odmakne sa mjesta ako nije u stanju drzavu voditi?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije