Kazneno djelo

Otvorena istraga protiv Jure Šundova, sumnjiče ga da je lažni vojni invalid

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/3
13.02.2018.
u 09:41

Sumnjiče ga kako je lažiranom dokumentacijom došao do statusa ratnog vojnog invalida i oštetio državni proračun 268.000 kuna.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu potvrdilo je rješenje o provođenju istrage protiv Jure Šundova, aktualnog predsjednika splitskog Gradskog vijeća zbog počinjenja kaznenog djela prijevare, nakon što je sudac istrage Županijskog suda u Splitu odbio njegovu žalbu kao neosnovanu.

Sumnjiče ga kako je lažiranom dokumentacijom došao do statusa ratnog vojnog invalida i oštetio državni proračun za  268.000 kuna. U povodu žalbe Šundova, sudac istrage Županijskog suda u Splitu donio je rješenje kojim je Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu naložio provođenje dokazne radnje grafološkog vještačenja potpisa liječničkih nalaza za koje se tvrdi da su krivotvoreni.

"Općinsko državno odvjetništvo u Splitu postupilo je temeljem naloga suca istrage i provelo grafološko vještačenje koje je potvrdilo izvjestan stupanj osnovane sumnje da je okrivljenik počinio radnje kaznenog djela koje mu se stavljaju na teret" priopćeno je iz tužiteljstva.

Komentara 15

KO
konoplja
10:44 13.02.2018.

Još jedan lažni branitelj , e pa sada bi trebao dobiti otkaz, zabranu zapošljavanja u državnim firmama i gubitak mirovine kao kaznu za prevaru države! Svatko tko je oštetio državni proračun trebao bi imati zabranu zapošljavanja u državnoj službi, isto tako oduzimanje vozačke dozvole i vlasničkog lista svih nekretnina dok se ne vrati kompletan iznos za koji je oštetio državu!

ZA
Zaggrabe
10:55 13.02.2018.

Kad bi se našlo sve, moglo bi se sanirati zdravstvo, podjeliti novac mladima te obiteljima s djecom i zaustaviti iseljavanje.

DU
Deleted user
10:20 13.02.2018.

Aaaa tko je onda potpisao??? kolega sa posla?? kolega iz liječničke komisije?? sestra iz ordinacije?? cura koja radi na papirima??proširite istraživanje pa ćete doći do odgovora ''koliko u liječničkim krugovima vrijedi potpis''.Lp.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije