KVAR JE UKLONJEN

Jutros opet nije radio CEZIH: Za svakog pacijenta javljao da je neosiguran

Zagreb: U cijeloj zemlji danas počinju cijepljenja protiv gripe
Goran Stanzl/PIXSELL
02.08.2024.
u 12:34

Podsjetimo, CEZIH je pao prije otprilike tri tjedna uslijed napada hakera, kada je izbjegnuta veća šteta. Nakon tog događaja, HZZO je najavio radove na migraciji sustava zbog kojih je on bio nedostupan od petka 23. do ponedjeljka 26. srpnja, kada je ponovno stavljen u pogon

U petak u jutarnjim satima ponovno je došlo do kvara u sustavu Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava (CEZIH). Liječnici su bili zbunjeni, tim više što su nedavno dovršeni radovi na tom sustavu.

Od sedam sati ujutro, nekoliko liječnika obiteljske medicine prijavilo je da im sustav HZZO-a sve pacijente označava kao "neosigurane osobe", doznaje N1. "Mi im u tim uvjetima možemo pružiti zdravstvene usluge, ali samo uz naplatu istih" napomenuo je liječnik Leonardo Bressan, predsjednik Nadzornog odbora KoHOM-a (Koordinacije hrvatske obiteljske medicine).

Iz Hrvatskog zdravstvenog osiguranja (HZZO) potvrdili su da je tijekom jutra došlo do poteškoća u radu, no ističu da su iste u međuvremenu otklonjene te da sustav uredno radi. Kažu i da su liječnici za vrijeme trajanja problema mogli provjeriti status osiguranja pacijenta na službenim stranicama HZZO-a.

Podsjetimo, CEZIH je pao prije otprilike tri tjedna uslijed napada hakera, kada je izbjegnuta veća šteta. Nakon tog događaja, HZZO je najavio radove na migraciji sustava zbog kojih je on bio nedostupan od petka 23. do ponedjeljka 26. srpnja, kada je ponovno stavljen u pogon.

GALERIJA Liječnici iz Klinike za traumatologiju bore se za dostojanstven rad

Zagreb: U cijeloj zemlji danas počinju cijepljenja protiv gripe
1/11
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije