Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DO SUTRA...'

Kako je Nostradamus predvidio vlastitu smrt: Razgovor sa svećenikom obilježit će ga kao velikog proroka

Nostradamus
Pixabay
04.07.2024.
u 09:45

Njegova djela zainteresirala su i tadašnjeg kralja Charlesa IX. koji ga je 1564., dvije godine prije smrti, imenovao kraljevskim liječnikom

Još jedna obljetnica smrti Nostradamusa, jednog od najpoznatijih proroka i znanstvenika svih vremena, obilježena je ovih dana. On je, naime, preminuo u dobi od 63 godine i 11 godina nakon što je napisao svoju prvu zbirku s proročanstvima, a poznato je oko njega kako je on i sam sebi prorekao smrt.

Naime, dok je u zadnjim danima svog života razgovarao sa svojim svećenikom, on mu je u odlasku rekao ''Do sutra'', na što je Nostradamus navodno odgovorio s: ''Nećeš me naći živog do jutra''. U konačnici je pronađen mrtav idućeg dana, 2. srpnja, a ta je anegdota dodatno učvrstila njegovu reputaciju kao proroka. 

Michel de Nostredame rođen je 14. prosinca 1503. godine u Saint-Rémy-de-Provence, Francuska. Bio je poznati liječnik, astrolog i prorok, najpoznatiji po svojoj knjizi "Les Prophéties" iz 1555. godine. Njegova proročanstva, napisana u obliku četverostiha, fascinirala su ljude stoljećima, a mnogi vjeruju da je predvidio velike povijesne događaje poput Francuske revolucije i uspona Hitlera.

Rime koje je pisao bile su pisane francuskim, grčkim i latinskim jezikom. Njegova djela zainteresirala su i tadašnjeg kralja Charlesa IX. koji ga je 1564., dvije godine prije smrti, imenovao kraljevskim liječnikom. 

POVEZANI ČLANCI:

Njegova proročanstva izazivaju različite interpretacije i polemike. Skeptici često tvrde da su Nostradamusovi stihovi nejasni i podložni različitim tumačenjima, dok su drugi uvjereni u njihovu točnost. Unatoč kontroverzama, Nostradamusova djela ostala su popularna i relevantna, inspirirajući mnoge knjige, filmove i dokumentarce.

>> VIDEO Vjeruje se da se jedno Nostradamusovo proročanstvo već ostvarilo: Dogodilo se na Novu godinu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije