TOMISLAV KRASNEC

Kako je ruska invazija na Ukrajinu uzdrmala osnovne postulate njemačke politike

06.04.2022.
u 18:19

Njemačka je dugo godina zapravo bila zemlja bez neprijatelja. Od pada Berlinskog zida, raspada SSSR-a i Varšavskog pakta, zemlja je okružena prijateljima. Narod je to koji je zaboravio što znači imati neprijatelja na kontinentu.

Komentara 8

DU
Deleted user
21:37 06.04.2022.

Ta gospodja je studirala na Lomonosovu u SSSR.Tko je mogao iz ondasnjeg DDR ici tamo studirati.Zna se.

ZM
zmaček
19:02 06.04.2022.

Njemačku politiku su transformirali unutarnji odnosi i postupno ukidanje duopola, a prije toga suradnja između lijevih i desnih. Transformirala ju je i jeftina radna snaga kao i stvaranje svojevrsnih geta, pretežno Turaka od kojih je dobar dio rođen u Njemačkoj, a nikad nisu naučili jezik. I naravno ove zadnje migracije kada je u većim gradovima bilo teško jamčiti sigurnost prilikom noćnih izlazaka. Ovi zadnji odnosi su samo katalizator, oni će ubrzati sve te procese.

DU
Deleted user
21:56 06.04.2022.

Njemacka uvozi 40% svog plina iz Rusije.Ostatak uvoza je Norveska,Nizozemska,vlastita nalazista(preskupa ali tu su).Zbog korone potraznja plina bila je manja i uvoz je bio manji.Njemci svoj plin bunkeruju(lageruju) u napustene rudnike.Rezerve koje sad imaju dovoljne su za 3-4 mjeseca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?