zemunci i putovnice

Kako je Vlada Budala došao do podataka o beskućniku iz Splita?

putovnica
Sanjin Strukić / PIXSELL
Autori: sk/VLM, mpk
24.02.2012.
u 20:43

Marijan Barišić htio je izvaditi putovnicu u splitskoj policiji, ali su mu tamo rekli da je putovnica već izdana toj osobi

Priča o načinu na koji su trojica zloglasnih “zemunaca”, nedavno uhićenih u Španjolskoj, došli do lažnih hrvatskih dokumenata navodno bi se ovih dana trebala rasplesti.

Kažu: Bit će uhićenja

Kako se može čuti, policija po tome pitanju ozbiljno radi pa će valjda zbog toga uslijediti i uhićenja kojih, kako se čini, ne bi trebale biti pošteđene ni neke službene osobe. Zanimljivo je da se Vladimir Milisavljević Budala koristio putovnicom na ime splitskog beskućnika Marijana Barišića, kojeg se ne može dovesti ni u kakvu vezu s zemunskim klanom. S obzirom na to da nije imao dokumenata, navodno ih je htio izvaditi u splitskoj policiji, ali mu je tamo rečeno da je putovnica s njegovim podacima već izdana pa da, prema tome, ne može dobiti drugu. Barišić je dugogodišnji beskućnik o kojem se brine splitska humanitarna udruga Most.

– Boravio je kod nas nekoliko dana za velikog snježnog nevremena. Pokupili smo tada s ulica sve splitske beskućnike – kažu u udruzi. Nemaju podatke o tome gdje se Barišić sada nalazi i je li se možda uspio kod nekoga “smjestiti” te tko se o njemu brine. U udruzi kažu da je riječ o osobi koja vrlo teško funkcionira i koja je “prepuna” žalopojki. Barišić ima obitelj i sestru koja se o njemu povremeno brine, ali, dodaju, teško funkcionira pa se ni sestra ne može s ovakvim problemima stalno nositi.

– On je teški socijalni slučaj. Zbog toga je izgubio brojne opcije i mogućnosti koje su mu se pružale kako za posao, tako i za smještaj. Bilo je niz prekrasnih i plemenitih ljudi koji su mu pružali smještaj i nudili posao – kažu u udruzi Most.

Razgovarali s policijom

Barišić je navodno jedno vrijeme spavao i hranio se kod jednog splitskog ugostitelja, kod kojeg je radio u kafiću, ali to nije dugo trajalo. U udruzi su nam rekli da su prije nekoliko mjeseci razgovarali s policijskim inspektorima upravo o Barišiću. Koliko je poznato, kazali su im da on nije sposoban sudjelovati u organiziranom kriminalu, da nije takav kapacitet te da s kriminalnim miljeom, koliko oni imaju saznanja, nema nikakvu poveznicu.

Komentara 16

AL
AlienattacK
21:56 24.02.2012.

Aha, ja mislio na Vladu RH.....

CF
cimer_fraj
21:58 24.02.2012.

Te su se stvari pocele dogadjati od onog trenutka, kada je ugaseno mjesto cuvara drzavnog pecata :)) Sjecate li se onog gosp. Milasa?

AN
ankicascreiber
21:37 24.02.2012.

Misim da su srpski kriminalci dobili HR putovnice jer nasa vlada nema dovoljno agencija, i razlicitih ureda. Mislim da nam nije dovoljno da imamo samo: -ured predsejdnika s 20 savjetnika -ured bivseg predsjednika s bog te pita cime -ured premijera s 20 ministara i 100 ministarskih savijetnika -sabor s 150 zastupnika i preko tisucu povlasetnih mirovina -160+ ambasada i milion konzulata -zupaniske ured i zupansike skupstine -gradske u rede i gradske skupsitne -jednu od najsprijih i najskuoljih drzavnih admistracija u civiliziranom svjetu -pravosude na razini bangladesa. stvarno trebalo bi stavili onih 300 000 nezaposlenih u drzavne urede i onda sigurno ne bi bilo nikakvih gresaka s putovnicama. Jednostavno treba povecati PDV na 45%, zaposliti sve nezaposlene u drzavne urede i onda ce majkadrzava rijesiti sve nase probleme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije