Splitsko - dalmatinska županija

Kako prevladati nedostak sudova u Sinju, Imotskome i Vrgorcu

Splitsko-dalmatinsku županiju muči nedostatak sudova
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL, ilustracija
07.03.2018.
u 18:16

Građani Sinja, Imotskoga i Vrgorca moraju putovati 50 ili 60 kilometra po pravosudne usluga jer u svojim mjestima nemaju sudove

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban sastao se u srijedu u Zagrebu s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem kako bi razmotrili kako prevladati problem s nedostatkom sudova u Sinju, Imotskome i Vrgorcu te su se dogovorili da će ministar Bošnjaković u ožujku posjetiti tu županiju, doznaje se od župana Bobana.   

"Dogovorili smo se s ministrom Bošnjakovićem da će prije drugog saborskog čitanja zakona koji se odnosi na sudove, najkasnije do kraja ožujka, posjetiti Splitsko-dalmatinsku županiju kako bi se na terenu upoznao s problemom građana Sinja, Imotskoga i Vrgorca koji moraju putovati 50 ili 60 kilometra po pravosudne usluga jer u svojim mjestima nemaju sudove", rekao je za Hinu župan Boban.

Po njegovim riječima, ministar Bošnjaković izrazio je spremnost da se u Sinju, Imotskome i Vrgorcu uspostavi "neki oblik pravosudnih usluga". "Sve ćemo detaljnije razmotriti prigodom skorašnjeg posjeta ministra Bošnjakovića našoj županiji", dodao je Boban. Na današnjem sastanku splitsko-dalmatinskog župana Bobana i ministra Bošnjakovića bio je i saborski zastupnik Ivan Šipić (HDZ), koji je i gradonačelnik Trilja.

Komentara 2

GO
goronja
21:08 07.03.2018.

ukinuti ih

Avatar scubacro
scubacro
00:36 11.06.2018.

...pa jednostavno se to moze prevladati, tako da manje kradete, tucete zene, vozite pijani i gazite ljude, proizvodite i trgujete narkoticima itd. e onda ste prevadali nedostatak sudaca jer nece trebati, a novac predvidjen za njihove place iskoristiti za izgradnju bilo cega vaznoga za tu zajednicu... vrlo jednostavno zar ne.... ali tesko se bas hrvatima odreci lopovluka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije