Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Ivica Mlinarević: Kako sam zamolio PPD da posudi novac HDZ-u

Naslovnica 8.7.
Foto: VL
08.07.2016.
u 00:06

- Za posudbu smo znali Milijan Brkić, Tomislav Karamarko, Miro Kovač i ja - kazao je Večernjem listu Ivica Mlinarević.

Ivica Mlinarević, dugogodišnji član HDZ-a, a 2014. godine direktor kampanje Kolinde Grabar-Kitarović za predsjedničke izbore (Miro Kovač šef izbornog stožera), osoba je koja je predložila bivšem šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku i tada glavnom tajniku Milijanu Brkiću da se obrate Pavlu Vujnovcu i njegovu PPD-u za pozajmicu od 4,2 mil. kn.

Mlinarević, koji je jedno kraće vrijeme radio u PPD-u, u intervjuu Večernjem listu otkriva sve detalje kako je dogovorena pozajmica i tko je sve za nju znao. Mlinarevića u HDZ-u opisuju kao osobu koja je sposobna i organizirana u vođenju projekata (bio je i izvršni direktor kampanje HDZ-a za parlamentarne izbore), a opisuje i tada loše financijsko stanje HDZ-a.

Tko je uime HDZ-a potpisao zadužnice za uzimanje pozajmice od PPD-a?

Zadužnice su potpisali tadašnji predsjednik stranke Karamarko i tadašnji glavni tajnik Brkić. Kao što sam rekao, gospodin Karamarko otpočetka je znao za pozajmicu.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

U Večernjempročitajte i ove teme:

>>Gazda Bosiljko udaren kolcem po glavi nakon što je otpustio radnicu koja se žalila na mobbing

>>Nino Raspudić: U HDZ-u su odjednom svi plenksisti, cijene uglađenost, centar i EU. Karamarksizam je bio samo prolazna faza

>>15 teza za novi HDZ - Plenković u HDZ uvodi referendum o ključnim pitanjima

U Ljetnoj panorami pročitajte:

>>Intervju - Snježana Tribuson, čiji film “Sve najbolje” otvara ovogodišnji festival u Puli

>>Darko Rundek: I dalje volimo djevojke u ljetnim haljinama

Nova rubrika: VL kviz

>>Provjerite svoje znanje o Nikoli Tesli u povodu 170 godina rođenja

Foto: VLm

Komentara 16

DF
dominik.frankopan
22:19 07.07.2016.

Gospodo iz Večernjega, vi Brkića ne možete obraniti u ovome. Prebacivanje odgovornosti na Karamarka i Kovača je smiješno. Vujnovac nije spomenuo Mlinarevića niti jednom u Nacionalu.

AD
admin2
21:45 07.07.2016.

Ajd zamoli i za mene koju milju vratit ću sto posto, naravno kad ću imati.

Avatar slaven0
slaven0
02:56 08.07.2016.

Nevjerojatno je da stranke ne moraju u finacijskom izvjescu navesti podrijetlo novca... Dobiju 4.5milijuna prije izbora od jedne od najjacih Hrvatskih energetskih firmi i uopce ne navedu od kog su dobili novac. Pa tako su mogli i od MOLa... Presmjesno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije