OBRAČUN ZEMUNACA

Kaliniću određen jednomjesečni pritvor zbog krivotvorenja isprava

kalinic sretko
Press
24.06.2010.
u 14:02

Kalinića se sumnjiči za krivotvorenje isprava jer su kod njega i u pretrazi stanova koje je koristio nađene krivotvorene putovnice.

Sretku Kaliniću (36), pripadniku zemunskog klana, u Srbiji pravomoćno osuđenom na 35 i 40 godina zatvora zbog sudjelovanja u likvidaciji srbijanskog premijera Zorana Điniđića 2003. te drugih ubojstva, danas je određen jednomjesečni pritvor. Naime, Kalinića se sumnjiči za krivotvorenje isprava jer su kod njega i u pretrazi stanova koje je koristio nađene krivotvorene putovnice. Stoga ga je danas u KB-u Sestara milosrdnica ispitao Krešimir Devčić, sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda.

Nakon ispitivanja Kaliniću je određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bijega te opasnosti od ponavljanja djela. Po proceduri, Kalinić bi danas prvo trebao biti odvezen u zatvor u Remetincu, kako bi se obavile formalnosti, a nakon toga, s obzirom na svoje zdravstveno stanje, u Bolnicu za osobe lišene slobode.

Kao što smo već pisali, Kalinića je prije dva tjedna na Rakitju ranio Miloš Simović, još jedan odbjegli "zemunac". Simović je malo nakon toga uhićen te je prevezen u zatvor Zabela u Srbiji. Njega se sumnjiči za pokušaj Kalinićeva ubojstva, a srbijanski mediji špekuliraju da bi se htio nagoditi i dobiti status pokajnika.

Što se pak tiče Kalinića, on uz srbijansko ima i hrvatsko državljanstvo jer je rođen u Zadru. Ta ga je činjenica do sada štitila od izručenja Srbiji, koja je i službeno zatražila njegovo izručenje.

 

Komentara 2

ET
eticus
17:50 24.06.2010.

Šef zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama (odnosno sigurnjak) također se preziva Kalinić, a ime mu je Pavle. S obzirom da je on postao popularan kada je htio kupiti \"tenkić\" možda je to bilo s namjerom da zaštiti Zemunski klan u Zagrebu, uz naravno odobrenje Banditosa.

Avatar sultan46
sultan46
18:14 26.06.2010.

hahha koja glupost,,SUmlja se da je krivotvorio isprave... ma ne nije,,slobodno ga pustite,,nece on nikuda pobjeci....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije