STANJE U PROMETU

Kaos na autocestama: Kolone na sve strane, na A4 prevrnuo se kombi i zapriječio oba traka, a zatim se dogodila još jedna nesreća

Foto: HAK
1/5
29.07.2024.
u 08:27

Prema naplati Lučko (A1), na A3 Bregana – Lipovac, u smjeru mora iz smjera Buzina kolona je oko 2 kilometara

Protekli su vikend obilježile gužve na prometnicama diljem Hrvatske, posebice u smjeru mora. Iako su mnogi, sudeći prema kolonama, tada putovali na godišnji odmor, gužvi na cestama ima i danas. Prema informacijama Hrvatskog autokluba (HAK), povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra u smjeru mora na autocesti A1 Zagreb – Ploče – Karamatići.

Uz to, pojačan je priljev vozila na ulasku na autocestu pred naplatom Lučko u smjeru mora. Između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina u smjeru mora vozi se usporeno u kolonama uz kraće zastoje, a između tunela Čelinka i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog jakog vjetra.

Na autocesti A2 Zagreb – Macelj, pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je oko 600 metara. Prema naplati Lučko (A1), na A3 Bregana – Lipovac, u smjeru mora iz smjera Buzina kolona je oko 2 kilometara. Na A3 također je povećana gustoća prometa između čvorova Zagreb zapad i Zagreb istok u oba smjera.

VEZANI ČLANCI:

Zbog prometne nesreće između čvorova Čakovec i Ludbreg, na 19. km A4 Goričan – Zagreb u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom otežano u koloni. Naime, u ponedjeljak oko 6,35 sati prevrnulo se kombi vozilo s prikolicom te prepriječilo oba prometna traka, zbog čega je došlo do sudara dvaju teretnih i jednog osobnog vozila u kojemu je jedna osoba ozlijeđena, priopćila je policija. Kombi vozilo s prikolicom prevrnulo se blizu naselja Orehovica te prepriječilo oba prometna traka, što je prouzročilo još jednu nesreću koja se dogodila 50 metara prije, a u kojoj su sudjelovala dva teretna i jedno osobno vozilo. Jedan od vozača zadobio je tjelesne ozljede te je prevezen u čakovečku bolnicu.

Na DC8, Jadranskoj magistrali, zbog teretnog vozila u kvaru prekinut je promet u tunelu Supava na dionici Zaton Doli – Prapratno te se vozi obilazno. Zbog vjetra, kako ističe HAK, na državnoj cesti DC99 čvor Križišće – (A7) – Križišće, lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica (DC8) – čvor Križišće (A7) te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabranjen promet za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupinu vozila).

GALERIJA Nigdje nikoga: Pogledajte kako su ljeto i vrućine ispraznile zagrebačke ulice u nedjeljno poslijepodne
1/7

 

 

Komentara 3

Avatar Pravi Hrvat Extra Klase
Pravi Hrvat Extra Klase
12:15 29.07.2024.

Moraš biti dosta neinformirani ili glupi mazohista da satima i satima čekaš na skupom balkanskom autoputu kao bi stigao na vrlu skupu jadransko balkansku destinaciju na kojoj češ imati slabiju uslugu nego u Egiptu, Turskoj ili Tunisu kamo fino i spokojno putuješ avionom, plačaš manje i dobiješ više.

Avatar neugodan
neugodan
09:49 29.07.2024.

HAC lopovi. Na temelju cega vi naplacujete (pre)skupu cestarinu ako nema usluge koju ista treba pruziti a to je brzi dolazak do odredista???? 50% vas je cisti visak.

BA
BalboaRoki
09:05 29.07.2024.

Ljudi zaboravili vozit. Nije nesreca nego nemar vozaca ili neznanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije