skupa vožnja

Velika kazna: Ovo su prekršaji zbog kojih je vozač u Zagrebu platio više od 3000 eura kazne

Zagreb: Nekoliko vozila sudjelovalo u prometnoj nesreći na Aveniji Većeslava Holjevca
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
28.07.2024.
u 09:00

Također mu je, kao pravna posljedica pravomoćne osude, za počinjene prekršaje upisano 12 negativnih prekršajnih bodova.

Sinoć nakon ponoći, na Slavonskoj aveniji, nadzorom vozila i vozača te alkotestiranjem, utvrđeno je da 45-godišnjak upravljao motornim vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije te da za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas ugrađen u vozilu kao i da upravlja pod utjecajem od 1.53 g/kg alkohola u organizmu, izvijestila je policija.
 
"Vozač je uhićen te smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, nakon čega je doveden na Prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3150 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca." stoji u izvješću Policijske uprave zagrebačke.

Također mu je, kao pravna posljedica pravomoćne osude, za počinjene prekršaje upisano 12 negativnih prekršajnih bodova.

Ključne riječi

Komentara 2

KI
kingtom
11:32 28.07.2024.

Treba kriminalizirati sve ozbiljnije prekršaje uz uvođenje privremenog i trajnog oduzimanja vozila, vozačke, trenutno hapsenje i provođenje u buksu. Vožnja bez vozačke, pod utjecanjem opijata, pijanstvo veće od 1.0, prekoračenje veće od 20kmh u naseljenom i 40 kmh izvan naselja. To sve treba proglasiti kriminalnim činom.

Avatar Zgubider..
Zgubider..
11:16 28.07.2024.

"...utvrđeno je da 45-godišnjak upravljao motornim vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije..."___Meni tu ništa nije jasno. Po opisanom, čovjek uopće nema vozačku dozvolu. Pa kako je onda dobio 12 negativnih bodova i zabranu upravljanja vozilom B kategorije na tri mjeseca?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije