bojkoti na izborima

Kaos na lokalnim izborima u Srbiji: Oporba upala u call centar SNS-a, ukrali kutije, bacili suzavac...

Foto: screenshot X
1/16
Autori: Hina, Večernji.hr
02.06.2024.
u 17:12

Dok su se aktivisti prepirali s policijom, ljudi koji su se nalazili na Sajmu pobjegli na drugi izlaz, noseći sa sobom kutije i materijale.

Građani Srbije danas biraju vladajuće u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i više od 80 gradova i općina na lokalnim izborima. Biračka mjesta otvorena su od 7 sati ujutro i bit će otvorena do 20 sati. Lokalni mediji u Srbiji javljaju kako izbori nisu prošli bez incidenata, piše Nova.rs

Naime, u Novom Sadu, opozicioni aktivisti pokušali su ući u zgradu Sajma, gdje se nalazi call centar Srpske napredne stranke (SNS). Također, s druge strane zgrade nalazi se Gradska izborna komisija, u koju bi večeras trebali biti donesene kutije s glasovima. Aktivisti inzistiraju na ulasku kako bi nadgledali proces.

Tijekom rasprave s policijom došlo je do guranja na vratima. Dok su se predstavnici opozicije i aktivisti raspravljali s policijom, aktivisti SNS-a, čiji je call centar u istoj zgradi, pobjegli su iz zgrade noseći kutije i materijal. Kako je javio reporter agencije Beta, aktivisti SNS-a potom su bacili suzavac na novinare i oporbene aktiviste. 

Promatračka misija CRTA, koja ima promatrače na 450 izbornih mjesta, zabilježila je nepravilnosti na nekoliko biračkih mjesta. Ove nepravilnosti uključuju kašnjenje s otvaranjem biračkih mjesta, kupovinu glasova i tzv. "bugarski voz". Programsko direktor CRTA-e, Raša Nedeljkov, izjavio je na konferenciji za medije da su do sada policiji podnijeli šest kaznenih prijava. Najviše nepravilnosti zabilježeno je u općinama Čukarica, Palilula, Voždovac, Zvezdara i Novi Beograd, Nova.rs

 

Interventna jedinica policije došla je na Novosadski sajam po pozivu predstavnika opozicije i aktivista, zbog sumnje na organizirani napad call centar SNS-a. 

 

Predsjednica Skupštine Srbije i potpredsjednica Središnjeg odbora SNS-a Ana Brnabić potvrdila je da stranka ima pozivni centar, ustvrdivši da tu nema ništa protuzakonito.

"Imamo stranku koja ima jaku infrastrukturu i dobro je organizirana. U čemu je problem?", upitala je Brnabić.

Policija je u vojvođanskom mjestu Šajkaš uhitila građanina koji je prijetio da će prekinuti izbore dok se ne utvrdi tko je i kako na njegovoj adresi prijavo ljude iz Kotor Varoši, gradića u BiH na teritoriju Republike Srpske.

>>> FOTO Vučićeva supruga na glasanje stigla s torbicom koja ima poruku, a uplakana žena 'zaskočila' srbijanskog predsjednika

1/13

Komentara 5

RO
Romica
17:17 02.06.2024.

Bilo bi ljepo da netko objavi pismo Albert Einsteina ujedinjenim narodima iz 1931 o Srbiji.svima če biti jasno .

DU
Deleted user
18:56 02.06.2024.

ovo je palanka kao 1918!

FU
Fusnota
18:03 02.06.2024.

Dijeli li se oružje??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije