Donosi max!

Karlo Lulić: Uz Mihajlovića ću postati veliki igrač

Karlo Lulić
Foto: Facebook
1/3
03.01.2015.
u 19:00

Lulić je jedini igrač iz mlade momčadi, uz dvije godine starijeg crnogorskog napadača Luku Đorđevića, kojemu je Mihajlović dao priliku u seniorskoj konkurenciji.

Jedanaest mladih hrvatskih nogometaša traži svoju priliku u Serie A nastupajući u Primaveri, razvojnoj ligi za igrače mlađe od 20 godina. Ivan Prtajin i Marko Matić su u Udineseu, Ricardo Bagadur, Marko Dabro i Frane Bitunjac u Fiorentini, Gabriel Debeljuh u Torinu, Silvio Anočić u Romi, Franjo Prce je u Laziju, Dragan Lovrić i Stjepan Oštrek u Cataniji, ali nitko nije bliži najboljoj momčadi svog kluba od Karla Lulića (18).

Wunderkind iz Laza kod Nove Gradiške brzo se uspinje po hijerarhijskoj ljestvici Sampdorije. Ni dva mjeseca nakon što je stigao u slavni klub iz Genove koji se diči osvajanjem tadašnjeg Kupa pobjednika kupova 1990. i Serie A godinu dana poslije, odigrao je prve seniorske minute, protiv Brescije u talijanskom Kupu.

I roditelji u Genovi

Trener Sampdorije Siniša Mihajlović "drži ga na oku", mladi hrvatski nogometaš na treninzima je u kadru prve momčadi, a istovremeno natjecateljski ritam održava nastupajući u Primaveri u kojoj mlade nade Sampe vodi jedan od najboljih strijelaca u povijesti Serie A, legendarni Enrico Chiesa.

– Odlično sam se snašao i jako sam zadovoljan kako napredujem – ne krije Lulić pozitivne utiske iz Genove.

Olakotna okolnost što u stranoj zemlji nije sam, uz njega je i obitelji.

– Trenutačno živim s roditeljima u iznajmljenoj kući u blizini klupskog kampa. Oni i djevojka Ana najveća su mi potpora – otkriva Lulić.

Ni sa sporazumijevanjem nema problema. Talijanski već solidno "parla".

– Učenje talijanskog jezika mi ide odlično, svaki dan naučim nešto novo. Puno mi pomaže prijatelj Aleksandar – priznaje 18-godišnjak kojeg talijanski mediji u izvještajima utakmica opisuju kao "srce i mozak" Sampdorijine mlade momčadi.

– Svakodnevno treniram s prvom momčadi, a nastupam u Primaveri. Kvaliteta je jako dobra, iako se nikako ne može mjeriti s onom prve momčadi. Ali dobro mi dođe igranje za primavera-sastav, a pritom i od trenera Chiese mogu puno toga naučiti – kaže Lulić.

Još otkako je u smiraj prijelaznog roka ljetos dres Osijeka zamijenio Sampdorijinim (a bijelo-plavi u tome poslu zaradili "sitniš", od Fife propisanih 250.000 eura na ime razvoja igrača), Mihajlović je Karla označio kao "klupski projekt", "Sampdorijina igrača budućnosti". Od svoje najave nije odustao. Lulićev razvoj prati iz prve ruke, a prilika je došla i brže nego što se Lulić nadao. Mihajlović ga je gurnuo u vatru prvom prilikom, u završnici utakmice protiv Brescije u Kupu Italije.

Time je bivši nogometaš Osijeka postao tek drugi Hrvat poslije Krunoslava Jurčića 2001. koji je u službenoj utakmici nastupio za Sampdoriju.

– Pomalo i je mene iznenadila trenerova odluka da budem u kadru za tu utakmicu. Iskreno, nisam očekivao da će tako brzo doći prilika da igram za prvu momčad – iskreno priznaje Lulić.

Odnos s nekadašnjim izbornikom Srbije, koji je Sampdoriju preporodio i od kandidata za ispadanje pretvorio u takmaca za Ligu prvaka, idealan je.

– Kad sam prvi put došao u kamp, trener Mihajlović me prvi primio, zaželio mi je dobrodošlicu i napomenuo da će mi uvijek biti na raspolaganju. Za Mihajlovića imam samo riječi hvale. Vrhunski je trener i pedagog – kaže mladi nogometaš.

Klub na stazi stare slave

Poštovanje je obostrano, jer i Mihajlović je nedavno pohvalno govorio o hrvatskom nogometašu.

"Ima veliku kvalitetu, u krugu je prve momčadi i još treba pronaći stalno mjesto u njoj – riječi su kojima je trener Sampdorije podigao samopouzdanje mladog nogometaša. Lulić je pritom jedini igrač iz mlade momčadi, uz dvije godine starijeg crnogorskog napadača Luku Đorđevića, kojemu je Mihajlović dao priliku u seniorskoj konkurenciji.

– Sa svakim igračem Mihajlović posebno radi na poboljšanju individualnih kvaliteta. Imam osjećaj da uz njegove treninge napredujem iz dana u dan velikim koracima.

U odnosu na prošlu sezonu kada je primarni cilj Sampdorije bio opstanak, momčad se danas bori za Ligu prvaka sa deset osvojenih bodova više u odnosu na isto vrijeme prošle godine. Uz prvaka Juventus, blucerchiati su jedina momčad sa samo jednim porazom nakon 16. kola (a i taj poraz od Intera stigao je nakon kaznenog udarca u 90. minuti), bodovno su izjednačeni s Lazijom i Napolijem na 3. mjestu Serie A.

– Krenuli smo odlično u sezonu i sada su očekivanja, naravno, porasla.

U nastavku sezone, pogotovo nakon što je "probio led", Lulić očekuje još prilika kod Mihajlovića u prvom sastavu.

– Naravno. Često razgovaramo i nadam se da ću se što prije prilagoditi na njihov specifičan način igre – zaključio je.

>>Osijekova nada, Karlo Lulić, potpisao za Sampdoriju

Komentara 1

Avatar Pravi Hrvat
Pravi Hrvat
06:30 04.01.2015.

Karlo Lulić: Uz Mihajlovića ću postati veliki igrač jer je on veliki hrvatski čovjek rodom iz Borovog sela...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije