KOBRE U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Kažnjen s 1840 eura jer je vozio s 1,90 promila i bez dozvole, drugi s 3030 eura jer je pijan prošao kroz dva crvena

prometna policija jurnjava vožnja vozačka dozvola kontrola
Hrvoje Jelavić/Pixsell
09.07.2024.
u 08:08

Kobre su 6. srpnja tijekom noći zaustavile dva pijana vozača

Ako piješ ne vozi, uporno ponavlja policija, no poveći broj vozača se o to oglušuje. A bome, ima njih koji osim što pijani sjedaju za volan, voze i bez važećih dokumenta. Jedan od takvih je i 35-godišnjak kojeg su u kontroli prometa zaustavile Kobre 6. srpnja u 00.45 u Dankovečkoj ulici 104. Nakon što je alkotestiran, ustanovilo se da je vozio s 1,90 promila alkohola u krvi. Osim toga, policajcima je prvo odbio pokazati dokumente, a kasnije se doznalo i zašto. Prometna dozvola bila mu je nevažeća više od 15 dana, a isteklo mu je i važenje vozačke dozvole. Uglavnom, 35-godišnjak je uhićen i priveden, a kasnije je odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen s 1840 eura. I zabranom upravljanja  vozilima B kategorije sljedećih šest mjeseci. 

Pijan je za volan sjeo i 34-godišnjak kojeg su Kobre zaustavile 6. srpnja u 4.15 u  Ulici Grada Vukovara  kod kućnog broja 86. Nakon što je alkotestiran, ispostavilo se da ima  0,98  promila alkohola u krvi. Testiran je i na drogu. No kada je test  ispao pozitivan, odbio je  vađenje krvi i urina radi analize. Osim toga prije no što je zaustavljen prošao je kroz dva crvena svjetala na semaforu; na križanju Savske ceste i Ulice Grada Vukovara te na križanju Ulice Grada Vukovara i Miramarske ceste. I on je uhićen te kasnije odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Novčano je kažnjen s 3030 eura, te mu je izrečena mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca. 

Ključne riječi

Komentara 1

UK
ukrajina
08:47 09.07.2024.

Trajno oduzimanje vozila tri mjeseca zatvora i tri godine bez vozačke , jer to su ubojice na cesti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije