FASCINIRAN HITLEROM

Kennedy: Nijemci su predobri, njihova je rasa iznad romanske!

'kennedy_nnn_rad_200513'
PIXSELL
20.05.2013.
u 21:00

Američki predsjednik John F. Kennedy zaljubio se u Njemačku na putovanjima 1937. i 1939.

\"Ich bin ein Berliner\", kazao je John F. Kennedy i zauvijek osvojio srca Nijemaca. Bivši američki predsjednik to je izgovorio 26. lipnja 1963., no davno prije toga Kennedy se zaljubio u Njemačku, na proputovanjima Europom 1937. i 1939. Ovih dana izdana je knjiga \"John F. Kennedy. Među Nijemcima. Turističke dnevnici i pisma 1937.-1945.\", koja otkriva Kennedyjevu fascinaciju Njemačkom i Hitlerom.

\"Pročitao sam Gunthera i došao do zaključka da je fašizam pravo rješenje za Njemačku i Italiju, za Rusiju komunizam, a demokracija je za Ameriku i Englesku\", napisao je 3. kolovoza 1937. tada 20-godišnji student John Kennedy nakon što je pročitao knjigu publicista Johna Gunthera. Malo kasnije, 21. kolovoza 1937., John se oduševio Porajnjem:

\"Prelijepi su ti mnogobrojni dvorci na rijeci. Svi su gradovi prekrasni, što pokazuje da su nordijske rase sigurno iznad romanskih. Nijemci su predobri...\"

Nakon obilaska Orlova gnijezda, Hitlerove ratne rezidencije na Obersalzbergu, za trećeg posjeta Njemačkoj 1945. Kennedy je zapisao:

\"Svatko tko je posjetio ova mjesta lako može zamisliti da će Hitler iz mržnje koja ga sada okružuje za nekoliko godina izaći kao jedna od najznačajnijih ličnosti u povijesti.\"

 

>>\'Meth\' Johna F. Kennedyja: Drogirali ga bez njegova znanja

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije