NESTALI MILIJUNI

Kirin opisao što se događalo: 'Dobio sam poziv iz banke zbog čudnih transfera'

Virovitica: Na sjednici Gradskog vijeća Ivica Kirin objašnjavao nestanak 17 milijuna kuna
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
18.06.2019.
u 19:02

Meni je žao što se to desilo. On je vidio da ne može više pristupiti računima Zagrebačke banke. Od tog dana on se više nikome nije javljao na mobitel - rekao je Kirin.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin ispričao je novinarima detalje vezane uz dane kada je shvatio da su s računa Grada nestali novci i kada je nestao pročelnik Siniša Palm.

- Ja u četvrtak poslijepodne, iza pet sati, dobijam poziv iz poslovne banke da je došlo do čudnih transfera na jednu športsku udrugu - rekao je Kirin i dodao da je provjeravao u razgovoru je li osoba sigurna u to. Provjerio je sa suradnicima je li to istina i tko je ovlaštenik te sportske udruge.

- I sve mi je bilo jasno - rekao je Kirin i dodao da je zakazao sastanak u banci.

Snimila Suzana Lepan Štefančić

- Odlazim u 8 sati ujutro u banku. U međuvremenu Siniša Palm je došao uredno na radno mjesto što pokazuju snimke. U 9.45 je napustio grad kada je shvatio da su mu blokirani računi - izjavio je Kirin i dodao da se s dokazima iz banke uputio u krim policiju gdje je nekoliko sati dao svoja saznanja.

- I onda sam se vratio u grad gdje sam nakon toga naredio da se napiše rješenje o suspenziji i udaljenju s radnog mjesta - kazao je Kirin.

Pitao je novinare zašto to nitko od njih nije to provjerio. 

- Meni je žao što se to desilo. On je vidio da ne može više pristupiti računima Zagrebačke banke. Od tog dana on se više nikome nije javljao na mobitel - rekao je Kirin.

- Ja vas moram izvijestiti da nisam najmjerodavnija osoba s obzirom da sam podnositelj kaznene prijave, ne mogu govoriti o detaljima i činjenicama, a i ona znanja koja imam vas kao novinare i javnost ne bi zadovoljilo, a bojim se i da bi ugrozilo istragu -  rekao je novinarima i nastavio - Ja sam ovdje danas rekao, da kao gradonačelnik, da bi bilo najbolje da se obdukcija obavi -

- Što se tiče slučaja o kojem smo govorili. Svi smo bili u šoku. Ne samo zbog saznanja da su nestali novac s gradskog računa, veći šok se desio kad se saznalo da je osoba koja se sumnjiči za te radnje izvršila suicid. Bio je veliki šok. - 

Odgovornost

- Kada govorimo o odgovornosti. Naravno da sam odgovoran, ja sam gradonačelnik i nalogodavac i bio sam šef Siniši. Kada govorimo o objektivnoj odgovornosti niti sam znao niti sam imao indicije da je čovjek u problemu. Do dana dojave iz banke nisam znao da imamo problem i kada sam ga saznao tada je počela moja objektivna odgovornost - rekao je gradonačelnik Kirin te se zapitao tko je izvor plasiranja neistinitih navoda da je urlao i vikao na njega.

Ključne riječi

Komentara 23

RI
rikavac
20:45 18.06.2019.

Ako je tako sve bilo Kirine kao sto ti kazes nek uskok proceslja te transakcije koje potpisao i gdje su novci uplacivani,koje vlasnik ti racuna i na kraju morao je neko podizat te novce ,vjerovatno ti novci nisu na tim racunima.

TT
TTjac
19:19 18.06.2019.

Šuplja priča. Prejadno.

GE
geler203
19:56 18.06.2019.

Zašto ne vjerovati HDZ-ovcu. Od 91 samo nas još Albanija, BiH i Srbija nisu prestigle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije