13.02.2014. u 12:00

Šefovi bi ubuduće dobivali budžete te birali radnike s kojima će realizirati projekte, što bi ih, misli Klisović, motiviralo da suradnike ne biraju po vezama nego po sposobnosti

Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih poslova, zauzeo se u Globusu za rezanje povlastica državnim službenicima čija bi prava sveo na razinu Zakona o radu. Klisović ima i konkretne prijedloge za povećanje efikasnosti javnih sustava. Šefovi bi ubuduće dobivali budžete te birali radnike s kojima će realizirati projekte, što bi ih, misli Klisović, motiviralo da suradnike ne biraju po vezama nego po sposobnosti. Klisović misli da će njegova ideja naići na otpor sindikata, ali još će veći otpor doći iz samih – političkih stranaka.

Pozvali mrtvaca da potpiše ugovor o dopunskom

Milanka Opačić, ministrica socijalne skrbi, pohvalila se novom aplikacijom SocSkrb koja može za 30 sekundi otkriti varalice u sustavu. Sličan program dobro bi došao i u HZZO-u čiji sustav nije tako besprijekoran, sudeći barem po pisanju Slobodne.

Arsen Bauk protiv zakona o zaštiti zviždača

Arsen Bauk, ministar uprave, misli da nam ne treba zakon o zaštiti zviždačajer je, kaže u Slobodnoj, to pitanje već riješeno. A kako je riješeno, najbolje zna zviždačica Jasmina Jovev koja će u petak ostati bez posla.

Sokol Marić bi privatizirao hrvatske zatvore

Orsat Miljenić, ministar pravosuđa, požalio se u Varaždinu da trenutačno nema dovoljno novca za obnovu zatvorskih kapaciteta. Iako u hrvatskim kaznionicama nedostaje kreveta, ministar trenutačno ne planira privatizaciju zatvorskog sustava koju neki zagovaraju. Zlatko Marić, vlasnik „Sokol Marića“, u Slobodnoj savjetuje da država ipak prepusti brigu nad viškom zatvorenika zaštitarskim kućama kao što se radi u SAD-u. Tamošnjih 300 privatnih zatvora ostvaruje zaradu veću od tri milijarde dolara. Kada bidomaće pravosuđe pospremilo u zatvore sve koji su se ogriješili o zakone, i u Hrvatskoj bi se mogao razviti solidan biznis s privatnim zatvorima.

>> Joško Klisović: RH teži 'redinamizaciji' suradnje s Alžirom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije