Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izlet

Kod spomenika Lijepoj Našoj spontano zapjevali himnu

izlet (1)
presnimila Ljiljana Risek
26.05.2011.
u 12:35

Pošto je izlet bio edukativan, sudionicima je dio troškova pokrila Umirovljenička udruga Lepoglave

LEPOGLAVA – Za razliku od uobičajenih shopping-izleta što ih umirovljeničke udruge za svoje članove često organiziraju po „buvljacima“ i jeftinim kupovnim destinacijama, Udruga umirovljenika Lepoglave sa svojih je 50-ak dugogodišnjih članova krenula tragom lepoglavskih pavlina. Kako je poznato da je dio lepoglavskih pavlina otišao u Olimje gdje su sagradili samostan, uzgajali ljekovito bilje i osnovali poznatu pavlinsku ljekarnu, u želji da se detaljnije upoznaju s njihovom baštinom, umirovljenici su krenuli na obrazovni „pohod“.

- Budući da nas je put vodio kroz Kumrovec, obišli smo i Etno muzej „Staro selo Kumrovec“ i položili cvijeće kod spomenika Titu. Zastali smo i kod Spomenika himni na Zelenjaku, gdje je o Mihanoviću i hrvatskoj himni govorila prof. Olja Gregur. Nismo mogli odoljeti pa smo kod spomenika svi skupa spontano zapjevali Lijepu Našu – kazao je predsjednik udruge umirovljenika Josip Paljak.

Budući da je izlet bio edukativan, sudionicima je dio troškova pokrila umirovljenička udruga. Nakon povratka, umirovljenici su se okrijepili štruklima kod „Marice“ u Žarovnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije