Jedna osoba lakše ozlijeđena

Kod Velike Gorice u prometnoj nesreći poginuo 42-godišnjak: Izazvao sudar i prevrnuo se na krov

Oznake na službenim vozilima policije
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
16.08.2024.
u 11:51

U prometnoj nesreći poginuo je od zadobivenih ozljeda, a tijelo je prevezeno u zagrebački Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, dok je 25-godišnjem vozaču liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen

Prevelika brzina i nekorištenje sigurnosnog pojasa policijskim su očevidom utvrđeni kao uzroci pogibije 42-godišnjeg vozača u četvrtak popodne kod Velike Gorice, gdje je automobilom u zanošenju prešao na suprotnu prometnu traku, izazvao sudar te se prevrnuo na krov, kažu u zagrebačkoj policiji.

Navode da se nesreća dogodila oko 14,40 sati kada je 42-godišnji vozač Hyundayja zagrebačkih registracija, ne koristeći sigurnosni pojas, vozio državnom cestom D31 u smjeru juga.

Dolaskom do stupa javne rasvjete, u blizini skretanja za ulicu Selci, zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te u zanošenju prešao preko šljunčanog proširenja i mekog terena, a zatim i preko kolničke trake namijenjene za promet vozila iz suprotnog smjera.

Došavši do autobusnog ugibališta naletio je na prednji dio automobila Renault zagrebačkih registracija kojim je upravljao 25-godišnjak, a koji se kretao državnom cestom D31 u smjeru sjevera te u izbjegavanju direktnog sudara skrenuo u desno na autobusno ugibalište. Nakon naleta na drugo vozilo, 42-godišnjak je vozilom udario u rubni kamen i prevrnuo se na krov.

VEZANI ČLANCI:

U prometnoj nesreći poginuo je od zadobivenih ozljeda, a tijelo je prevezeno u zagrebački Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, dok je 25-godišnjem vozaču liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Zbog očevida, promet državnom cestom D31 bio je obustavljen u potpunosti od 15 do 19.50 sati, navode u policiji.

 

GALERIJA Kruži uznemirujuća snimka obračuna u Bjelovaru. Skupina se svađala i tukla, a onda je stigao automobil

Oznake na službenim vozilima policije
1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije