Ilegalno oružje

Kod Vinkovčanina pronađena ilegalna puška, pištolj, streljivo...

Oružje zaostalo iz Domovinskog rata
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
07.10.2024.
u 14:06

Iz policije podsjećaju građane da je MUP-ova akcija dragovoljne predaje ilegalnog oružja naziva „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku koja omogućava dragovoljnu predaju ilegalnog oružja bez sankcija.

Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru policija je obavila pretragu doma i drugih prostorija u Vinkovcima te tom prilikom pronašla i oduzela ručno izrađenu pušku, prerađeni pištolj, prigušivač za pušku, šest spremnika za automatsku pušku i 38 komada streljiva čije posjedovanje je građanima zabranjeno Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana. Radi toga će protiv posjednika biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

– Pretragom je pronađeno i oduzeto 1.018 komada streljiva različitog kalibra, za čiju nabavu, držanje i/ili nošenje je sukladno istom Zakonu potrebno prethodno odobrenje Ministarstva unutarnjih poslova radi čega će protiv njega biti podnesena i prekršajna prijava nadležnom sudu – stoji u priopćenju PU vukovarsko – srijemske.

Iz policije podsjećaju građane da je MUP-ova akcija dragovoljne predaje ilegalnog oružja naziva „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku koja omogućava dragovoljnu predaju ilegalnog oružja bez sankcija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije