Koprivnica

Kokice uvjerljive protiv Španjolki

Podravkasice
Marijan Sušenj/Pixsell
12.10.2013.
u 14:42

U koprivničkom klubu nadaju se da preko Bere Bere mogu do barem trećeg mjesta u skupini Lige prvakinja

Koprivničkim rukometašicama prošle sezone drugi krug Lige prvakinja izmaknuo je za dlaku. Treće mjesto u skupini donijelo je utješno igranje u Kupu kupova, ali mađarski Vaci na domaćem terenu je nadoknadio minus osam iz Koprivnice i prošao u četvrtfinale. U ljeti se mnogo toga promijenilo u RK Podravki. Na mjestu trenera Goran Mrđen je zamijenio Nevena Hrupeca, otišle su kapetanica Miranda Tatari, ubojita napadačica Sanja Damnjanović, vratarke Ivana Jelčić i Marta Žderić, Anita, Gaće, Lidija Horvat... S druge strane, klubu su pristupile Jelena Živković, Tina Gavranić, Jelena Trifunović, vratarka Mirjana Milenković... Manje poznata imena u rukometnom svijetu, ali stara narodna izreka kaže “koliko para, toliko muzike”. Zbog nagomilanih višemilijunskih dugova, RK Podravka krenula je i u proces preoblikovanja u sportsko dioničko društvo.

Besplatne ulaznice

Koprivničke rukometašice u ovoj sezoni više nisu sigurne ni hoće li kraj osnažene zagrebačke Lokomotive zadržati primat u domaćim natjecanjima, a prolazak u drugi krug Lige prvakinja pokraj Larvika i makedonskog Vardara bio bi ravan dobitku na lutriji. Vidjelo se to već prije tjedan dana u Norveškoj gdje je Larvik zamrznuo kokice na minus 16. Ono čemu se u klubu nadaju je da će osvojiti barem treće mjesto u skupini i osigurati nastavak igranja u Europi. Da bi se to postiglo, valjalo je biti bolji u prvoj domaćoj utakmici protiv španjolske Bera Bere. Besplatne ulaznice napunile su dvoranu gotovo do posljednjeg mjesta.

Vjetar u leđa

- Smatramo da se možemo nositi s Bera Berom, ali ne samo s njima, nego i s Vardarom i Larvikom u našem dobrom izdanju. Mi smo optimisti, dobro treniramo, spremamo se i svi se nadamo pobjedi - optimistična je bila uoči utakmice srpska reprezentativka u redovima Podravke Jelena Živković.

Njezin optimizam pokazao se opravdanim jer je Podravka Vegeta jučer u lijepoj atmosferi koprivničke dvorane pobijedila Španjolke s uvjerljivih 29:18. Igračice Gorana Mrđena odigrale su sjajnu obranu. Prvo ime susreta bile su vratarka Milenković s čak 20 obrana i Živković s devet postignutih golova.

U idućem kolu Podravka gostuje kod skopskog Vardara, koji je u drugoj utakmici 2. kola Lige prvakinja remizirao s Larvirkom (27:27).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije