djelatnice ukrale novčanik

Komora medicinskih sestara osudila krađu: Bacaju loše svjetlo na tisuće drugih

Zagreb: Prosvjed medicinskih djelatnika ispred KB Dubrava zbog teških uvjeta rada
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
18.03.2021.
u 11:10

Sud Komore može izreći različite mjere, primjerice ukor, javni ukor, novčanu kaznu, privremeno oduzimanje odobrenja za samostalan rad (licencije) od mjesec dana do godine dana te trajno oduzimanje odobrenja za samostalan rad

Nakon što je otkriven identitet zdravstvenih zaposlenica KB-a Dubrava koje su početkom siječnja ukrale novčanik s bankovnim karticama od pacijenta preminulog od COVID-19, Hrvatska komora medicinskih sestara osudila je njihov čin.

“Takvo ponašanje je zgražavajuće i za svaku osudu. Medicinske sestre i tehničari u najvećoj mjeri svoj posao obavljaju profesionalno i etično. Poziv medicinske sestre i tehničara podrazumijeva humanost, požrtvovnost i nesebičnu brigu za druge. Medicinske sestre i tehničari maksimalno su posvećeni pacijentima tijekom provođenja sestrinske djelatnosti. Navedeno ponašanje smatramo potpuno neprihvatljivim i protivnim svemu onome što sestrinski poziv jest“, rekao je predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara, Mario Gazić.

Hrvatska komora medicinskih sestara zatražit će izvješće od KB-a Dubrava o navedenom događaju te navodi kako za dokazane teže povrede svojih članova Sud Komore može izreći različite mjere, primjerice ukor, javni ukor, novčanu kaznu, privremeno oduzimanje odobrenja za samostalan rad (licence) od mjesec dana do godine dana te trajno oduzimanje odobrenja za samostalan rad.

Mario Gazić navodi kako je ovaj događaj bacio loše svijetlo na tisuće i tisuće drugih medicinskih sestara koje profesionalno i odgovorno rade svoj posao. 

Kako navodi, medicinske sestre i tehničari već su godinu dana na prvoj liniji borbe protiv epidemije virusa COVID-19. Oni mukotrpno i požrtvovno vode borbu s epidemijom brinući požrtvovno o brojnim pacijentima.

Komentara 9

Avatar shadow
shadow
11:16 18.03.2021.

To su one sa covid harmonikaškog tuluma, harmonikašima podijelile lovu pa im ponestalo za cipelice i krpice! Eto, bolnice su toliko zatrpane da se nakon covid derneka stigne i u šoping!

DU
Deleted user
07:30 06.04.2021.

Političari s tim blaćenjem pozicija i poziva nemaju problema :-D

Avatar utunelu
utunelu
10:42 06.04.2021.

krada se mora dokazati!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije