dubrovnik

Komunalni redar vlasnici poslao kaznu, a psa ostavio na ulici

Zujo
Foto: Privatni album
1/3
11.05.2016.
u 23:16

Zujo je ostao u dvorištu kad sam otišla po djecu, nitko me nije obavijestio da je bio na cesti, samo sam dobila pismo iz Grada

Mješanac Zujo u obitelj Dubrovčanke Giovanne Kličan stigao je iz utočišta na Žarkovici. Vole ga svi, posebno djeca, a Zujo nikako ne voli biti sam.

- Uvijek ide sa mnom, no tog dana žurila sam po djecu u vrtić i nisam ga mogla voditi. Ostao je u dvorištu, a kad sam se nakon sat vremena vratila u dvorištu nas je i dočekao - priča nam gospođa Giovanna. Nakon nekoliko dana doznala je da Zujo, izgleda, ipak nije cijelo vrijeme bio gdje ga je ostavila. Očito je, kaže, preskočio ogradu, prošetao se, a na svu sreću vratio se kući i nije mu se ništa dogodilo.

Stigla kazna

- Iz Grada sam poštom dobila kaznu jer je moj pas bio sam na ulici. Napisali su kako su komunalni redar i veterinar očitali čip, vidjeli da sam ja vlasnik i poslali mi rješenje da moram platiti 600 kuna - priča nam Dubrovčanka te dodaje kako je nitko nije ni nazvao, nitko joj nije javio da je njezin pas na ulici. Kad su ga već pronašli, zašto je nisu obavijestili, zašto psa nisu vratili kući?

Na naš upit kakav je postupak kad komunalni redar pronađe psa koji sam luta ulicama iz Grada odgovaraju kako provedbu Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama obavlja komunalni redar i osposobljena osoba veterinarskog servisa s kojim grad Dubrovnik ima ugovor.

Psa i slikali

- Kad se na javnoj površini zatekne pas koji nije na povocu i u pratnji vlasnika, pas se fotografira od strane komunalnog redara, a djelatnik veterinarskog servisa uređajem očita mikročip psa. Komunalno redarstvo ima pristup sustavu Lysacan i temeljem očitanog čipa dolazi do podataka o vlasniku psa. Vlasniku psa komunalni redar će napisati prekršajni nalog. Visina kazne za iznosi od 600 do 1000 kuna – kažu u Gradu. A Giovanna Kličana na ovu odluku se žalila.

- Nisam ni znala da je Zujo bio na cesti. Kako je moguće samo naplatitit kaznu i ne pobrinuti se za životinju? - pita se G. Kličan, odlučna kako ništa neće platiti. Očito je, kaže, kako je Gradu samo važan novac. Ne zanima ih što će biti sa životinjom, pokazuju to već godinama.

Ključne riječi

Komentara 9

FU
FungFuPanda
07:17 12.05.2016.

Ostavit psa na ulici i poslat kaznu. Svima se dogodi da pobjegnu iz dvorista, koje IMA ogradu, dakle osigurano je. I nije rijesenje bacat ih u okove svaki sekund. Stvar je principa,reda rada i nacina. Nasli psa,napisali kaznu, i tui tu njihov rad prestaje. Ma vidi ti to

DU
Deleted user
10:12 12.05.2016.

Vi sigurno nemate psa,niti ste ga imali...a o,obzirom na komentar,bolje da ga nikad ni nemate!!!!

Avatar Costa
Costa
07:05 12.05.2016.

Nažalost nered u Hrvatskoj gdje se god okrenete pa tako i ova sitnica oko psa. Gospođa je u pravu, dobit će sud, a ovog dijelanika trebalo je educirati prije nego je počeo raditi u državnoj službi..... jednostavno treba ga kazniti za primjer drugima OTKAZOM i točka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije