NIZ BUKTINJA

Konačno ugašeni svi požari u Dalmaciji s kojima se vatrogasci bore od kraja srpnja

Foto: Pixsell
1/10
09.08.2024.
u 18:09

Požar na otvorenom prostoru na Brdu Perun kod Žrnovnice, kojim je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 11 ha, je ugašen 08. kolovoza u 14:00 sati

Konačno su ugašeni ili lokalizirani svi požari koji su od kraja srpnja buknuli u Dalmaciji i dalmatinskom zaleđu, a koje su gasile tisuće pripadnika vatrogasne zajednice iz svih županija, praktički sve raspoložive snage. Vrijednost opožarenih površina bilježi se ovog ljeta crnim brojkama. Požar kod Tučepa, kojim je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 1300 ha, je lokaliziran 08. kolovoza u 07:00 sati. Tijekom dana i noći radilo se na obilasku i osiguranju požarišta. Požar kod Vrsina, kojim je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i crnogorica na trenutno procijenjenoj površini od 1338 ha, proglašen ugašenim 08. kolovoza u 20:00 sati. Požar na otvorenom prostoru na području Grada Šibenika, za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio dojavu 06. kolovoza u 12:52, proglašen je ugašenim 8. kolovoza u 06:37 sati.

Požar na prostoru tvrtke za preradu i skladištenje plastike „Drava Internacional“ je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je 8. kolovoza u 10:15 sati. Radilo se o požaru veće količine plastike na otvorenom prostoru unutar dvorišta tvrtke. Na intervenciji gašenja požara bilo je angažirano je ukupno 118 vatrogasaca s 34 vatrogasnih vozila iz JVP Grada Osijeka, JVP Čepin, JVP Našice, DVD-a: Retfala Osijek, Osijek Gornji Grad, Laslovo, Sarvaš, Osijek Donji Grad, Petrijevci, Antunovac (OS), Ernestinovo, Đakovo, Velimirovac, Čepin, Valpovo i Belišće.

Ugašeni ili lokalizirani i manji požari

Požar na otvorenom prostoru na Brdu Perun kod Žrnovnice, kojim je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 11 ha, je ugašen 08. kolovoza u 14:00 sati. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair i 32 vatrogasca sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Split te DVD-a Žrnovnica, Podstrana i Solin.

 

GALERIJA Požar kraj Šibenika
1/10

Požar na otvorenom prostoru na otoku Hvaru kod mjesta Poljica i Pitva je lokaliziran u 20:00 sati, a tijekom noći na dežurstvu ostaje 15 vatrogasaca. Požarom je zahvaćeno raslinje i  borova šuma na površini od 4 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova Canadair i 35 vatrogasaca s osam vatrogasnih vozila iz DVD-a Jelsa, Hvar Stari Grad i SIVP Hvar.

Požar na otvorenom prostoru na otoku Kornati, uvala Vrulje Požar je ugašen 9. kolovoza u 06:24 sati. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 20 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova (Canadair i 2 Air Tractora) kao i pet vatrogasaca iz DVD Tisno koji su stigli brodom. Požar na otvorenom prostoru u mjestu Polača, brdo Štrokovača, za koji je  ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 08. kolovoza u 01:27 sati, ugašen je 8. kolovoza u 12:50 sati. Požar trave i niskog raslinja uz željeznički prugu u blizini željezničke stanice Plase (Hreljin). je lokaliziran 7. kolovoza u 15:28 sati. U požaru je opožareno 14 ha trave i niskog raslinja. Tijekom noći organizirano je dežurstvo na požarištu.

 

VIDEO Vatrogasci na požarištu kod Podgore
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije