diplomacija

Hrvatska otvara tri konzulata – jedan i na Aljasci!

'19.12.2012., Osijek - Na Umjetnickoj akademiji predsjednik Ivo Josipovic odrzao je predavanje studentima na temu Glazba i politika. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
16.01.2014.
u 20:51

Osim na Aljasci, ove godine otvaramo konzulate i u Švedskoj i Poljskoj

Hrvatska ove godine postaje bogatija za još tri konzulata. Svakako najzanimljiviji je onaj na Aljasci sa sjedištem u Anchorageu. Prema odluci koja je službeno objavljena prije dva dana u Narodnim novinama, za počasnog konzula imenovan je Walter Thomas Featherly. Kako doznajemo iz Ministarstva vanjskih poslova, Featherly je hrvatskog porijekla. Baka i djed s majčine su mu strane Hrvati.

Inače, riječ je o odvjetniku ugledne tvrtke Patton Boggs s izvrsnim vezama u američkom društvu koji će, vjeruju u MVP-a, sigurno kvalitetno promovirati Hrvatsku te nam dovesti investitore.

I što je također važno neće nas, doznajemo u MVP-u, stajati ništa jer je riječ o počasnom konzulu. A oni nisu na hrvatskoj plaći. 

Osim na Aljasci, odlukom predsjednika Ive Josipovića, Hrvatska ove godine dobiva i konzulate u Poljskoj sa sjedištem u Opolama te u Kraljevini Švedskoj sa sjedištem u Göteborgu. 

I ta dva konzulata vodit će počasni konzuli.

>> Naši i austrijski diplomati dijele veleposlanstva

Komentara 11

AN
ANM
21:04 16.01.2014.

A da otvoriš konzulat na antartiku dok narod kopa po kontejnerima??? A da možda pogledaš u ogledalo... kako kaže tvoj ministar Jovanović???

ST
stefj
21:07 16.01.2014.

Eh, treba negdje uhljebiti još malo svojih. Djeca rastu...

DU
Deleted user
21:08 16.01.2014.

Treba uhljebiti Josipovićeve udbaše, odnosno dječicu istih. Hoće uskoro konzulat i na Grenlandu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije