OTVORENA NOVA PRODAVAONICA

Konzum u širenje prodajne mreže ulaže 10 mil. eura

Diljem zemlje sve poslovnice Konzuma zatvorene na jedan dan
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
02.08.2024.
u 12:43

I u ovoj godini fokusirani smo na strateški pristup razvoja naše maloprodajne mreže, kaže predsjednik Uprave Zoran Mitreski

Konzum u ovoj godini ulaže više od 10 milijuna eura u širenje i modernizaciju mreže, kazali su iz tog trgovačkog lanca koji je jučer u sklopu trgovačkog centra SunPark u Vodicama otvorio novu prodavaonicu super formata. Pojedinačna vrijednost ove investicije prelazi 2,8 milijuna eura, a novi Super Konzum proteže se na površini od 2250 m2.

– Od početka 2024. godine ovo je jedanaesta po redu novootvorena prodavaonica, a u planu su još dvije do kraja godine – kažu iz Konzuma te ističu kako je to samo nastavak ulaganja u razvoj postojećih i novih maloprodajnih lokacija. Tvrde kako se teži povećanju prisutnosti u cijeloj zemlji, a uz otvorenja novih lokacija, u planu je i preuređenje osam postojećih.

– I u ovoj godini fokusirani smo na strateški pristup razvoju naše maloprodajne mreže. Kao tržišni lider, osluškujemo potrebe naših kupaca na koje nastojimo odgovoriti kroz pružanje kvalitetne ponude i usluge diljem naše zemlje. U Vodicama smo već prisutni na nekoliko lokacija, ali prepoznali smo potencijal koji ima ovo važno turističko središte te otvorenjem Super Konzuma želimo dodatno osnažiti našu prisutnost lokalno te zadovoljiti potrebe stanovnika ovog grada, kao i svih turista – izjavio je Zoran Mitreski, predsjednik Uprave Konzuma.

Kompanija u sastavu Fortenova grupe i dalje predvodi ljestvicu top 10 trgovačkih lanaca u hrvatskoj maloprodaji. U poslovnoj 2023. Konzum je ostvario 1,88 milijardi eura ukupnih prihoda, što je rast od 17,6 posto u odnosu na godinu ranije te neto dobit od 18,4 milijuna eura (rast od 4,2 posto). Prema podacima Fine, Konzum je prošle godine zapošljavao oko 10.800 radnika. 

VIDEO Polovni autobusi koje je ZET kupio

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije