PODIGNUTA OPTUŽNICA

Krivotvorili kune i eura pa plaćali robu i usluge

zatvor
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija
07.07.2020.
u 13:09

USKOK je nakon podizanja optužnice zatražio da se jednom od optuženika produlji istražni zatvor u kojem je od uhićenja

Zbog krivotvorenja novca u sastavu zločinačkog udruženja optuženi su N.D. (58.), D. K. (56) i  O. K. (62), a optužnicu je protiv njih trojice podigao USKOK. Tereti ih se da su se u razdoblju od kolovoza 2019. do 9. lipnja 2020., u Zagrebu, dogovorili i povezali u zajedničko djelovanje kako bi probavili i distribuirali   krivotvorene novčanice na području Zagreba i drugih dijelova Hrvatske.

N.D. optužen je da je iz zasad nepoznatog izvora pribavljao neoriginalne hrvatske novčanice u apoenima od 500 i 1000 kuna,  neoriginalne eure u apoenima od 50 i 100 eura te je izrađivao krivotvorene kune.Potom su okrivljenici, iako su znali da nisu originalne,  krivotvorenim novčanicama plaćali razne robe i usluge po Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj. USKOK je nakon podizanja optužnice zatražio da se jednom od optuženika produlji istražni zatvor u kojem je od uhićenja.

Ključne riječi

Komentara 1

OK
okvarbudovič
15:53 07.07.2020.

kakvo je to vrjeme doslo,viise posteni covjek ne smije stancati ni kune ni euriće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije