divljanje cijena

Kruh u Hrvatskoj nikad skuplji: Sve je više uvoznog, a probleme stvara i jeftino ukrajinsko brašno

25.04.2023.
u 06:28

Zbog pritiska brašna iz Ukrajine, zbog čega je cijena na hrvatskom tržištu od studenoga pala za više od 1 kn/kg i ugrozila njihov plasman, domaći su mlinari podnijeli i prijavu Državnom inspektoratu (DIRH), doznajemo od direktorice Žitozajednice Nade Barišić. Ukrajinsko se brašno, tvrdi ona, u nas plasiralo i u neadekvatnoj ambalaži – u jutenim, čak i polipropilenskim vrećama, i neadekvatno je označeno.

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar fidelio
fidelio
06:33 25.04.2023.

Ima smisla, kruh je skuplji jer je brašno prejeftino.

SA
saneko23
06:45 25.04.2023.

Nikad jeftinije žito i nikad skuplji kruh. Ljudi, radite svoj kruh doma i otkantajte pekare. Ja sam uzeo pekač, i nije nikakav bauk. Za dva sata imam kruh koji traje dva dana, za cijenu od 3,5kn ili ti pol eura... bez aditiva.

DU
Deleted user
07:14 25.04.2023.

Gdje god je to moguće, protiv lihvara se bori izbjegavanjem. Barem je kruh lako i jeftino ispeći. A i pametnije utrošeno vrijeme, u odnosu na gledanje odraslih ljudi dok se krevelje u kojekakvim trash tv emisijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije