EUROPSKA KONVENCIJA

Kurz: Zaustaviti nasilje nad ženama težište je austrijske politike

Sebastian Kurz
Jurica Galoic/PIXSELL
01.08.2014.
u 15:57

Sebastian Kurz istakao da je ''međunarodni angažman za ljudska prava žena i protiv nasilja nad njima, dugogodišnje težište austrijske vanjske i razvojne politike“.

– Nasilje nam ženama je povreda ljudskih prava s milijunima žrtava širom svijeta i teškim posljedicama za društvo - rekao je šef austrijske diplomacije Sebastian Kurz, stoji u petak u priopćenju resornog ministarstva, na čijem je čelu.

Kurz je istakao da je ''međunarodni angažman za ljudska prava žena i protiv nasilja nad njima, dugogodišnje težište austrijske vanjske i razvojne politike“. Napomenuo je da je Istanbulska konvencija Vijeća Europe koja je danas stupila na snagu posebno važan kamen temeljac u borbi protiv nasilja, dodavši kako je Austrija taj važan instrument ratificirala kao jedna od prvih država i mjerodavno bila uključena u njegovu izradu.

- Za vrijeme austrijskog predsjedanja Vijećem Europe, u ministarskom Odboru sam se aktivno založio za njeno brzo stupanje na snagu. Austrija će se i nadalje zalagati za povećanje broja ugovornih strana i za njenu potpunu djelotvornu provedbu - obećao je austrijski ministar za Europu, integraciju i vanjske poslove Sebastian Kurz. U svibnju 2011. godine postignuto suglasje država članica Vijeća Europe o borbi protiv nasilja na ženama i nasilja u obitelji je prvi pravno obvezujući instrument, koji članice obvezuje da se aktivno bore protiv tog ''društvenog zla“ današnjice. On sadrži čitav niz mjera za borbu svih oblika nasilja na ženama, kao i zaštitu svih ostalih žrtava nasilja u obitelji, stoji u priopćenju.

>>Kurz: Nedvojbeno je da europski mirovni model nema alternativu

>>Austrijski politički vrh osudio nasilje na utakmici nakon antisemitski parola

Komentara 6

ST
strsica
16:41 01.08.2014.

Lijep je kao san, lijepa mu je zemlja, mozda najljepsa u Europi.

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
16:50 01.08.2014.

lijep je kao princ

SA
samoborka
19:54 01.08.2014.

Zasto ogromna vecina nasih politicara i politicarki izgleda kao masna prasad, ogromnih trbusina, slaufa i glava spojenih na prsa bez vidljivog vrata od ugojenosti? K tome se jos i odijevaju ispod razine javnih osoba koje predstavljaju svoju drzavu. A toliko su novca pokrali,nije da nemaju za pristojnu kosulju i kravatu. Neki izgledaju kao da se nisu ni oprali zadnjih mjesec dana. Masna kosa, usjajene face..fuj! Ovaj decko gore je primjer kako bi trebali izgledati predstavnici drzave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije